ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОБИШАО САВСКИ ТРГ: Вучић саопштио добре вести - ускоро нам стижу нове дозе вакцина (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

23. 01. 2021. у 19:11 >> 19:21

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ОБИШАО САВСКИ ТРГ: Вучић саопштио добре вести - ускоро нам стижу нове дозе вакцина (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Инстаграм

Председник Србије Александар Вучић обишао је вечерас Савски трг и раднике који раде на његовој реконструкцији.

ИЗЈАВА ЗА МЕДИЈЕ

Изјава Бакира Изетбеговића

Што се тиче изјаве Бакира Изетбеговића тражио сам да је видим да се уверим у то што је рекао. Нажалост, та изјава говори више о њему него о српском народу. Српски народ је велики и добар народ, бошњачки народ је велики и добар народ.

О министарству за изборе

- То је толико глупа и срамотна идеја да немам речи о томе. И то треба да спроведемо ми, који смо победили, по захтеву оних који нису учествовали - рекао је председник. - Не пада ми на памет. Људи ваљда мисле да ће Тања Фајон или неко из странке коју водим да ме убеди. Ово је суверена земља.

Вакцинација против вируса корона

Када је реч о вакцинама, пошто су људи забринути да ли ће бити довољно нових доза, обзиром на то да су велике фирме престале да испоручују председник је рекао:

- Неколико важних информација - у овом тренутку Србија је четврта у Европи по стопи вакцинације, испред нас су Велика Британија, Малта и Данска.

Председник је рекао да је ово готово нестварно да је једна мала Србија успела да подигне здравствени систем и заштиту. Он је истакао да је и данас вакцинисано 42.000 људи. 

Председник је истакао да је сада готово немогуће доћи до вакцине и да Србија сада добија мање вакцина од Фајзера него што је прописано у билатералном споразуму.

- Ми овим темпом ако наставимо да вакцинишемо још 7 или 8 дана имамо вакцину, јер ми морамо да обезбедимо ревакцнинацију. Дакле, сви који су већ вакцинисани имају обезбеђену другу дозу - рекао је председник и изразио забринутост појаве новог соја вируса корона.

- Дакле, данас сам имао разговор, не могу да вам кажем са ким, и после тог разговора могу да вам гарантујем да ћемо добити још неких 100.000 доза. - рекао је Вучић.

- Наставићемо са тим, радио је цео дан кабинет. Мучимо се са тим, из Русије је застало све - рекао је председник и истакао да због проблема у руским фабрикама касни испорука за Србију.

Када су у питању беџеви са натписом "Ја сам вакцинисан" председник је рекао:

- Ја немам потребе да се додворавам таквим људима. Да ви подилазите некоме, ма како то било штетно, ја то не могу и нећу - рекао је председник и истакао да је његова влада спровела најтеже реформе.

Споменик великом жупану Стефану Немањи

- Стварно изгледа готово нестварно и пресрећан сам. Нисам се надао да ће овако величанствено да изгледа - рекао је председник Вучић.

- Заиста делује предивно. За људе који не знају, ово је потпуно другачије рађен споменик - рекао је председник и додао да је идеја била да се на споменику великом жупану Стефану Немањи представи зачетак и развој српске државе. Он је посебно истакао приказ Студенице и Хиландара, као и византијски шлем, али и најважније тренутке из живота Стефана Немање.

- Коначно сам срећан што смо сат на Железничкој станици после 24 године поправили.

- Ово је начин да покажемо да Србија у сваком смислу има начин да се подигне.

- Ја позивам људе да сваке вечери, посебно увече, дођу да обиђу овај споменик - рекао је председник.

Иначе, споменик ће симболично бити отворен на Савиндан 27. јануара.

ОБИЛАЗАК СПОМЕНИКА

- Биће ово најлепши трг у Београду, можда и у Србији. Само да променимо фасаду на згради поште и биће невероватно - рекао је Вучић, који трг обилази са замеником градоначелника Гораном Весићем и градоначелником Зораном Радојичићем.

Председник је детаљно анализирао симболе на споменику великом жупану Стефану Немањи за који је рекао да је фантастичан.

- Фантастично, погледајте како ово изгледа - рекао је председник сарадницима. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (65)

Mily

23.01.2021. 20:39

Savski trg predstavlja jedan od najlepsih simbola nase ne samo prestonice, vec cele zemlje, koji oslikava jacinu srpskog zajednistva i zelje da istrajemo u najtezim momentima za nasu naciju i otadzbinu, kao sto je ovaj u vezi sa pandemijom korona virusa.

Petar

23.01.2021. 20:58

Nema sumnje da će Savski trg, a i sve ostale rekonstrukcije koje su bile i koje će tek biti potpuno izmeniti izgled Beograda! Danas taj grad može da se poredi sa drugim svetskim gradovima! A posebnu čar čini spomenik koji simbolično predstavlja našu prošlost.

Milica

23.01.2021. 21:50

Opet smo se uverili u mudrost našeg rukovodstva. U samom smo evropskom vrhu po broju vakcinisanih. Iako imamo potpisane ugovore i uplaćene vakcine, od Evrope nismo dobili još ništa. I pored toga, krenuli smo u masovnu imunizaciju, sa čak tri različite vakcine!!!

Jasmina

23.01.2021. 21:51

Uređenje naše okoline je jedan od ciljeva ove vlade, kako bi stvorili lepšu okolinu,ne samo za nas već i naše potomke a ujedno u našu zemlju privukli velik broj inostranih turista sve sa ciljem većeg priliva novčanih sredstava i razvoja celokupne ekonomije uz dolazak investitora.

Nemanja

23.01.2021. 21:52

Savski trg predstavlja jedan od najlepsih simbola nase ne samo prestonice, vec cele zemlje, koji oslikava jacinu srpskog zajednistva i zelje da istrajemo u najtezim momentima za nasu naciju i otadzbinu, kao sto je ovaj u vezi sa pandemijom korona virusa.

steva

23.01.2021. 23:09

Gde ste gospodje i gospodo pametnjakovici i "strucnjaci" za kulturu i spomenike ? Pametnjakovici, ali to smo nazalost mi, nasa stvarnost :ZAVIST I SAMO ZAVIST !!! Sta cete sada da kazete, niste mogli ni da prodjete tim trgom od djubreta i odpada, sad necete smeti da prodjete od sramote, sta ste sve izjavljivali.

Knezevic Zoran

23.01.2021. 23:46

Kako li će lepotu ovog spomenika podneti srpska intelEgencija?! Bojim se za njihovo duševno zdravlje?! Mnogi bi radije podigli spomenik Erdoganu ili, kao "braća" Albanci, proverenom i dokazanom demokrati Bilu Klintonu, nego Stefanu Nemanji?! Bio bi to znak da smo se "dekontaminirali" i prihvatili "evropske vrednosti". Progres bi prosto potekao ulicama Srbije. Svi bismo imali, ako ne više, makar po 3000 evra lični dohodak. U to ime živeli...

Ivana

24.01.2021. 00:24

Predsednik Vučić zaista voli svoj narod, državu koji se ponosi istorijom, kulturom, pravoslavljem, hvala predsedniče što na sve načine pokušava da našu državu jača.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što nas na sve načine pokušavate da promovišete našu istoriju, kulturu, naše Pravoslavlje.