ЂИЛАС, ЛУТОВАЦ И ПСГ ПРАВЕ СТРАНКУ? На помолу стварање још једне опозиционе организацијепропале идеје о оснивању блока партија

Д. М.

23. 01. 2021. у 11:25

ЂИЛАС, ЛУТОВАЦ И ПСГ ПРАВЕ СТРАНКУ? На помолу стварање још једне опозиционе организацијепропале идеје о оснивању блока партија

Фото архива

ЗАЈЕДНИЧКА платформа о захтевима у дијалогу о изборним условима, коју "кроје" Драган Ђилас, Зоран Лутововац и Павле Грбовић, могла би да буде увод у стварање нове опозиционе странке.

Како тврде наши извори, постоје идеје да се Ђиласова Странка слободе и правде, део Демократске странке који је уз Лутовца и Покрет слободних грађана, на чијем челу је Грбовић, уједине и формирају нову политичку организацију, која би онда учествовала на изборима на пролеће 2022.

Према нашим информацијама, још није почела конкретна реализација овог пројекта, али се све озбиљно разматра, поготово што им је и из појединих кругова у Бриселу већ сугерисано да могу да рачунају на њихову подршку у процесу прављења нове странке. Такве поруке, наводно, посебно су послали неки европски парламентарци, који одржавају интензиван контакт са неким опозиционим лидерима у Србији, међу којима је и Ђилас.

Наши саговорници тврде да Ђилас дуго тражи формулу, не само да ојача своју ССП, него и да се наметне као лидер већег опозиционог блока, што му никако не успева. Савез за Србију распао се прошлог августа, Удружена опозиција Србије, која је из њега настала, практично никада није ни профукционисала.

- ДС има снажнију организацију од ССП, али не зна ко јој је председник, јер се ту већ месецима води спор да ли је шеф Лутовац или Лечић којег је део демократа изабрао да води странку. Ђилас зна ко је председник У ССП, али суштински нема странку. ПСГ је после одласка Саше Јанковића, а затим и дебакла на јунским изборима са Сергејем Трифуновићем такође ослабљена. Зато је идеја да се од три "крње" организације направи једна, нешто јача - каже наш саговорник.

ПРОТЕСТ ЛЕЧИЋЕВИХ

Фото Танјуг

СТРУЈА ДС коју води Бранислав Лечић одржала је у петак протест испред Министарства државне управе и локалне самоуправе, јер то министарство ни после 100 дана није донело одлуку о захтеву да Лечић буде уписан као законски представник странке. Лечић је Министарству доставио и четврту допуну документације која им је тражена и поручио да одуговлачење доношења решења иде наруку власти, јер јој одговара слаба ДС и разједињена опозиција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)