ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ВЛАДИКОМ ЈОВАНОМ: Држава ће помоћи завршетак радова на цркви у Шумарицама (ВИДЕО)

Novosti online

22. 01. 2021. у 15:44 >> 16:08

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ВЛАДИКОМ ЈОВАНОМ: Држава ће помоћи завршетак радова на цркви у Шумарицама (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић састао се данас са владиком шумадијским Јованом, у цркви посвећеној Светим великомученицима крагујевачким у Шумарицама.

Радови на изградњи цркве започели су 2001. године, а жеља је да се заврше ове године, када се навршава 80 година од стрељања крагујевачких ђака, професора и грађана 1941. године.

Држава ће помоћи завршетак радова.

Иначе, владика Јован јуче је у Београду разговарао са председником, који је обећао помоћ.

Председник и владика након састанка обићи ће спортску халу у насељу Аеродром, где се налази и Богословија.

- Хвала јер је 85 нових цркава подигнуто у његово време од укупно 380 у Шумадији. Осим повећања плата, пензија, изградње путева и свега осталог, без духовног сједињавања нема успеха - рекао је Вучић.

Владика је рекао да је срећан због председникове посете Шумадији.

- Срећан сам у име народа у Шумадији што дочекујемо председника у Шумадији - рекао је владика.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се у масовну вакцинацију није могло ући док нисмо добили веће количине вакцина, а за то се стварају услови тек сада са доласком кинеске вакцине.

Он је на новинарско питање о масовној вакцинацији напоменуо да тек сада и у Европи почиње масовна вакцинација.

Захвалио је кинеском председнику, посебно због тога што смо вакцину купили по значајно нижим ценама.

- Није ме било срамота да молим, понасали смо се рационално - казао је Вучић.

Вучић је најавио да преко Пољске треба да стигне 800. 000 вакцина АстраЗенеке, а разговара се директно и са Џонсон и Џонсон компанијом, као и са Модерном, која би се очекивала на јесен када ће уследити други криуг вакцинације, који је веома значајан, јер ће и тада то бити спас за наставак живота.

Додао је да је молио кинеског председника и за још милион доза вакцина.

Он је рекао да се сада може ићи и на вакцинацију кроз Ковакс систем, а истакао је и да за здравствене раднике има довољно вакцине.

Вучић је напоменуо и да бисмо завршили већ сада добар део вакцинације да није било бесмислених кампања против имунизације, због чега нисмо прихватели да уђемо у трећу фазу испитивања са Кином.

- Могуће да и сам нисам имао храбрости да предузмемо тај корак и да кажу да смо покусини кунићи и да се иживљавамо на људима. Тако да смо кинеску и руску увезли тек када су и једна и друга велика земља регистровале те вакцине и прошли све фазе. Појавио се нови сој короне, нама ће вакцине против короне бити потребне наредних пет, шест, седам година, све док корона вирус не буде апослутно искорењен, зато ћемо ми направити фабрику за производњу вакцина против корона вируса - напоменуо је.

Вучић је истакао да се никада светски поредак и односи између земаља нису мењали као у време короне.

- За неколико месеци видећете неке земље које су отишле у небеса, а друге пропале, зато је много важно да сада будемо ефикасни и да гурамо Србију на прави пут - изјавио је он.

Председник Србије прокоментарисао је своју карикатуру која је осванула у Недељнику рекавши да је Србија слободна земља и свако има право да пише и црта шта год жели.

- Ја немам проблем да ме зове ко како хоће и црта, и пише како хоће, то више говори о њима него о мени - рекао је Вучић.

На питање како коментарише кривично дело за које се терети Мирослав Мика Алексић и шта држава може да учини поводом тога, председник одговара:

- Није моје да коментаришем, држава је учинила све што је могла, сада је на суду ред да донесе праву одлуку, не смем да се мешам и да оскрнавим претпоставку да је свако невин док се супротно не докаже, али као отац једног женског детета не могу ништа друго рећи него да је ово један гнусни злочин - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Dejo

23.01.2021. 02:57

Sve što je obećano ispunjeno je za ovo kratko vreme mogu da kažem da sam ponosan na svaki delić naše zemlje jer se mnogo toga izgradilo i rekonstruisalo. Naša zemlja iz dana u dan blista zahvaljujući upravo ovom čoveku koji se bori za našu zemlju.

Rade

23.01.2021. 02:59

Bravo za ovog velikog i humanog čoveka koji uvek koliko god može pomogne svoje svetinje. Nema boljeg čoveka od Aleksandra Vučića iza njega stoje velike rezultati. Ja kao građanin sam ponosan što imamo odgovornog čoveka kakav je upravo on.

Jovana

23.01.2021. 07:40

Србија је за време другог светског рата преживела тежак геноцид. Вера и духовност су нас одржали. Црква у Шумарицама уз две хиљаде страдалих душа на једном месту је право место да се одржи и на овај начин духовна потпора за нас и њихове потомке. И да се никад не заборави.