ЈАКИ И ОЗБИЉНИ КОНТАКТИ ДВА ДРЖАВНИКА: Шеф дипломатије очекује сусрет Вучића и Бајдена до краја године

Танјуг

21. 01. 2021. у 09:34

ЈАКИ И ОЗБИЉНИ КОНТАКТИ ДВА ДРЖАВНИКА: Шеф дипломатије очекује сусрет Вучића и Бајдена до краја године

Фото: Д. Миловановић/АП Пхото

УВЕРЕН сам да ћемо до краја године захваљујући јаким и озбиљним контактима које је председник Србије Александар Вучић остварио у претходним годинама имати билатерални сусрет председника Вучића са председником САД Џозефом Бајденом, рекао је јутрос министар спољних послова Никола Селаковић.

- Уверен сам да ће до тога доћи познајући нашег председника и знајући да су ти контакти добри - рекао је Селаковић и навео да је председник Србије имао озбиљан и добар однос са новоизабраним председником Бајденом и да ће тако бити и надаље.

Он је оценио и да је за Србију добар знак то што је инаугурацији поред малог броја људи присуствовао амбасадор Србије у САД Марко Ђурић.

- Наш представник, наш амбасадор Марко Ђурић који је акредитован у Вашингтону био један од 1.000 људи који је имао прилику да присуствује самом чину инаугурације, дакле поред многобројних чланова Представницког дома, Конгреса, сенатора, пријатеља, ту је био и амбасадор Србије и мислим да је то за нас важно, да је то једна важна порука за нас и самој Србији - оценио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)