У ИШЧЕКИВАЊУ ОДЛУКЕ О ПРЕДСЕДНИКУ ДС: Лечић протестује испред Министарства

Д. М.

20. 01. 2021. у 13:11

У ИШЧЕКИВАЊУ ОДЛУКЕ О ПРЕДСЕДНИКУ ДС: Лечић протестује испред Министарства

Новости

ЧЛАНОВИ Демократске странке, који су на непосредним страначким изборима 26. септембра изабрали ново руководство и Бранислава Лечића за председника, планирају за петак протесно окупљање испред Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Најављено је и да ће Лечић предати документацију на захтев Министарства уз подршку бројних чланова ДС из Београда и других градова, међу којима ће бити и Вида Огњеновић, Слободан Милосављевић, Драгослав Шумарац, потпредседници странке и бројне друге угледне демократе.

Разлог протеста, како је наведено, је то што "Министарство и даље избегава да изврши упис изабраног председника ДС Бранислава Лечића".

Како је за "Новости" речено у Министарству државне управе на чијем челу је Марија Обрадовић, у овом тренутку нема довољно елемената да се донесе одлуку да ли ће као нови шеф ДС бити уписан Лечић или за кормилом демократа остаје Зоран Лутовац.

Како нам је речено у овом ресору, ту одлуку није могуће донети на основу документације која је до сада достављена, па је, како би се употпунило чињенично стање, Министарство у обавези да тражи допуну документације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)