БОРИСОВ ПОСЛАО ПОКЛОН ЗА ВУЧИЋА: Погледајте шта му је даровао (ФОТО)

Новости онлајн

20. 01. 2021. у 11:10

БОРИСОВ ПОСЛАО ПОКЛОН ЗА ВУЧИЋА: Погледајте шта му је даровао (ФОТО)

Борисов и Вучић на градилишту у Бугарској

ПРЕМИЈЕР Бугарске Бојко Борисов уручио је Николи Селаковићу, који се налази у посети Бугарској, поклон за председника Србије Александра Вучића.

У питању је уметничка фотографија, на којој је овековечен тренутак са отварања радова на изградњи Балканског тока.

Фото: Новости

Подсетимо, министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас у Софији са бугарским премијером Бојком Борисовим о политичкој, инфраструктурној и економској сарадњи две државе, али и предузетим мерама у борби против вируса ковид-19.

На састанку, којем је присуствовала заменица премијера и шефица дипломатије Екатарина Захаријева, констатовано је да су одлични лични односи председника Србије Александра Вучића и председника Владе Бугарске од великог значаја за билатералну сарадњу две државе, коју је међутим неопходно интензивирати политичким дијалогом на нивоу министара спољних послова.

Фото Танјуг

Званичну посету Бугарској шеф српске дипломатије јутрос је почео обиласком храма Свете Недеље у Софији, где се поклонио моштима светог краља Милутина и разговарао са главним секретаром синода Бугарске православне цркве епископом Герасимом.

Поподне ће се састати и са председником Републике Бугарске Руменом Раденом. Ово је прва званична билатерлна посета на нивоу министара спољних послова од 2014. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (101)