ПОМОЋ ЗА ДРАГЕ СРПСКЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Краљ Бахреина послао поруку нашем народу уз велику донацију медицинских средстава (ВИДЕО)

Новости онлине

20. 01. 2021. у 10:55

ПОМОЋ ЗА ДРАГЕ СРПСКЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Краљ Бахреина послао поруку нашем народу уз велику донацију медицинских средстава (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић дочекала је авион са донацијом Бахреина за борбу против вируса корона.

Бахреин је донирао медицинску заштитну опрему за борбу против вируса корона и то је једна од највећих појединачних донација од почетка пандемије.

У име краља Бахреина Хамада бин Исе ал Калифа видео поруком се присутнима на аеродрому обратио краљев син и председавајући Врховног већа за омладину и спорт и саветник за националну безбедност, шеик Насер бин Хамад Ал Калиф.

Он је захвалио свим медицинским радницима који се боре против ковида-19 као глобалне пошасти и поручио да ће Бахреин наставити да помаже својим пријатељима.

- Драги српски пријатељи, прво желим да вас поздравим у име краља Хамада бин Исе ал Калифа и принца Салмана бин Хамада ал Калифе. Желим да се захвалим свим медицинским радницима који су на првим линијама борбе са вирусом. Поздрављамо њихову храброст, страст и посвећеност - рекао је шеик Ал Калиф.

Он је рекао да је данас у Србију стигла трећа пошиљка помоћи из Бахреина, како би што више допринели борби против епидемије у овим кључним данима.

- Поносни смо на помоћ коју можемо да пошаљемо, а која проистиче из великодушности његовог височанства и наше исламске традиције. Наставићемо да подржавамо наше пријатеље у заједничкој борби са пандемијом - рекао је шеик, па додао:

- Данас смо поносни на учвршћивање наших веза са Србијом, и сигурни смо да ће повезивање и удруживање помоћи заједничким напорима да победимо у овим тешким временима.  На крају, примите моје поздраве, и надамо се сталном напретку српског народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)