СТАМАТОВИЋ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ ЗЛОЧИН: Зорана Михајловић каже да није била против гондоле, већ против кршења закона које је чинио челник Чајетине

С. С. Р.

20. 01. 2021. у 09:17

МОЖЕ председник Општине Чајетина да ме напада колико хоће, да у медијима износи неистине, али све мора да се ради у складу са законом. И нико није бранио да се гондола гради, али је Општина Чајетина имала проблем са поштовањем законских процедура.

СТАМАТОВИЋ ПРАВИ ЕКОЛОШКИ ЗЛОЧИН: Зорана Михајловић каже да није била против гондоле, већ против кршења закона које је чинио челник Чајетине

Танјуг

Ово за "Новости" каже министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, а поводом интервјуа председника Општине Чајетина Милана Стаматовића у "Новостима", где је рекао да је она, док је била на челу ресора грађевине погрешно причала председнику Александру Вучићу о овом пројекту.

- Тек након интервенције надлежних органа Министарства грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре и када је увидео да политизација коју је правио у овом случају неће моћи да га аболира и изузме од обавезе да поступа у складу са законом, Стаматовић је почео да израђује законску документацију. Када је схватио да нико у Србији неће подржати његово незакоње и да никада неће моћи да гради без дозволе објекте који су у надлежности Републике, морао је да поступи по закону и поднесе све што је потребно да би добио грађевинске дозволе - рекла нам је Михајловићева.

Да би до свега тога дошло, наводи она, било је потребно и да се укључи и председник државе и његов кабинет како би Стаматовић поднео документацију у складу са законом:

- Резултат је да је захваљујући поступању претходног Министарства грађевинарства, гондола изграђена у складу са свим прописима, како би сви који се њом буду возили били безбедни. Нажалост, своје "урбанистичко умеће" Стаматовић је наставио правећи урбанистички хаос и еколошки злочин на планини каква је Златибор, чему сведоче сви који га посете. Разумљиво је што се толико бунио да изгради гондолу у складу са законом, јер до тада није имао праксу у таквом поступању. Највећа је штета за грађане што је центар Златибора у његовој, а не надлежности Републике.

КРИВИЧНЕ И ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ

Михајловићева је подсетила да су поднете и прекршајне и кривичне пријаве против руководства општине због неправилности приликом набавке опреме и да је за то донета и пресуда прекршајног суда:

- Такође, сва сазнања у вези са нелегалном градњом у центру Златибора и сумњама на прање новца, доставили смо Агенцији за борбу против корупције и Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (5)

А ПОСЛЕ АНТИСРПСКЕ ХИСТЕРИЈЕ: Албанци и Хрвати вређали Србе, па заиграли коло!