МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ О ПРЕДСЕДНИКУ ДС: Још нема довољно елемената да донесемо одлуку

Д. М.

19. 01. 2021. у 15:38

МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ О ПРЕДСЕДНИКУ ДС: Још нема довољно елемената да донесемо одлуку

Лечић и Лутовац на супротстављеним странама

У Министарству државне управе и локалне самоуправе још траје испитни поступак у предмету по пријави за упис података у регистар политичких странака, који се односи на заступника Демократске странке, а како би се утврдило чињенично стање и прикупиле чињенице значајне за доношење решења.

Бранислав Лечић, којег је део ДС изабрао за председника странке на Изборној скупштини 26. септембра, поднео је 5. октобра захтев да буде уписан као нови страначки шеф. И даље актуелни лидер демократа Зоран Лутовац оспорава овај избор и тврди да је нелегитиман и нелегалан.

Министарка Марија Обрадовић
 

Како су за "Новости" рекли из овог ресора, који води Марија Обрадовић, Министарство настоји да установи правно релевантне чињенице и околности, а с обзиром да се ради о сложеној управној ствари, странкама је више пута пружена прилика да се изјасне на одређене околности и да допуне документацију ради заштите њихових права и правних интереса, из ког разлога је поступак и даље у току.

- Имајући у виду документацију која је до сада достављена, у овом тренутку нема довољно елемената на основу којих би могла да се донесе одлука, из тих разлога, а како би се употпунило чињенично стање, Министарство је у обавези да тражи допуну доументације - навели су у Министарству државне управе.

Они су указали да је Законом о политичким странкама прописано да о упису промене података у Регистру Министарство доноси решење у року од 30 дана од дана достављања уредне документације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)