И ДЕЦА КЛИЧУ "АЛАХУ ЕКБЕР": Скандалозан снимак из Бужима опет показао да рат у глави многих Бошњака још траје

С. МИШЉЕНОВИЋ

19. 01. 2021. у 09:18

И ДЕЦА КЛИЧУ АЛАХУ ЕКБЕР: Скандалозан снимак из Бужима опет показао да рат у глави многих Бошњака још траје

Снимак из Бужима кружи друштвеним мрежама

СКАНДАЛОЗАН видео-клип из Бужима, у унско-санском кантону, који се појавио на друштвеним мрежама, а на ком се види оргијање некадашњих припадника озлоглашене 105. Бужимске бригаде уз ратне поруке, заставе, униформе и покличе "Алаху екбер" доказ су да бошњачка политика никада није одустала од ратног циља - унитарна БиХ са радикалним исламом.

Ово је порука званичника из Републике Српске, пошто су на друштвеним мрежама објављени снимци чланова бужимске бригаде који су се окупили 11. јануара да обележе акцију "Муња 1993" уз вехабије, ратне заставе и пароле Исламске државе које су узвикивала чак и деца.

У РС су огорчени што нема осуде снимка из Бужима из међународних кругова у БиХ и грађанског Сaрајева, где се јасно виде ратни барјаци заставе тзв. Армије БиХ. С друге стране, само пре пар дана раније Србину из Оџака, Дамиру Ковачевићу, написана је казна од 200 марака јер је на бадњак ставио тробојку. Ту вест, потенцирајући да се српском заставом провоцирају Бошњаци, пренели су медији у Сарајеву.

Душанка Мајкић, члан Комисије за одбрану и безбедност Парламента БиХ, каже за "Новости", да снимак из Бужима показује да у муслиманским главама рат још траје.

- Застрашујуће делују повици "Алаху екбер". Ово нам личи на почетак рата када су се радикални исламисти сакупљали у Босни и ратовали за муслиманску ствар. Међународна заједница у БиХ ћути и нема још реакције. Док Срби на многим местима страдања на подручју Федерације БиХ не могу да запале свећу својим најмилијима, у Бужиму се вијоре ратне заставе тзв. Армије БиХ и шетају се мушкарци у ратним униформама.

Мајкићева каже да је из Бужима послата страшна порука за друга два народа која живе у БиХ.

- Радикални исламисти не мирују у Федерацији БиХ. Радикална муслиманска Босна је показана у Бужиму. Отварати овај проблем у Парламенту БиХ и заједничким институцијама је узалудно јер сви бошњачки политичари, били власт или опозиција, стоје иза приче радикалних исламиста.

Милорад Којић, директор Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина, оцењује, за "Новости", да се у Бужиму величају они који су одсецали српске главе у рату.

- Оваквим клиповима се шаљу ратне поруке и подсећа на одреде попут "Ел муџахедина" који су починили стравичне злочине, одсецајући српске главе уз повике "Алаху екбер".

Џевад Галијашевић експерт за борбу против радикалног ислама и тероризма, наводи, за наш лист, да је из Бужима послата једна примитивна и брутална порука, али и показано право лице Бошњака.

- Нема ни једне вести у Сарајеву са овог догађаја. За њих је нормално да вехабије вичу "Алаху екбер" и машу ратним заставама. Ово је лице бошњачког народа које велича одсецање српских глава и жели да се Босна врати у исламско-османлијску прошлост.

СМЕТАЈУ ИМ СРБИ

ПРЕДРАГ Ћеранић, декан Факултета за безбедност у Бањалуци, каже, за "Новости", да Сарајево вешто избегава теме радикалног ислама.

- Данас у Сарајеву желе да наметну причу о утицају Србије и Русије у БиХ, а о радикалним исламистима, добровољцима из БиХ који ратују широм света или параџематима се ћути. Тако се односе и према Бужиму који се игнорише.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

bravo

19.01.2021. 11:43

Супер, овакве ствари нам иду на руку. Да су Срби паметни па да их још додатно потпале, да се покаже свету са киме живимо и са киме смо имали проблема у прошлости. И одакле ће да дођу следеће самоубице бомбаши.