СУЗАНА ВАСИЉЕВИЋ: Није важно ко је набавио вакцине, већ да се људи вакцинишу

Novosti online

17. 01. 2021. у 21:49

СУЗАНА ВАСИЉЕВИЋ: Није важно ко је набавио вакцине, већ да се људи вакцинишу

Фото: Принтскрин тв Пинк

СУЗАНА Васиљевић, саветница за медије председника Србије Александра Вучића, изјавила је на тв Пинк да је важно да се људи вакцинишу.

Авион са товаром од милион доза кинеске вакцине Синофарм дочекао је јуче на београдском аеродрому Никола Тесла председник Србије Александар Вучић. Поред Александра Вучића, авион су дочекали и министар Златибор Лончар, шеф БИА Братилсав Гашић, као и амбасадорка Кине у Србији Чен Бо.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

Вакцине су допремљене у 10 контејнера, а 125.000 вакцина стане у један контејнер, рекао је Вучић на аеродрому. Нагласио је да је Србија тренутно држава са највећим бројем различитих типова вакцине против корона вируса у Европи и да ће до јуна или јула имати укупно пет или шест различитих решења за борбу против Ковид-19.

- Када немамо вакцине, напада се Србија зашто нема вакцине, када набавимо и то, за сада имамо вакцине три произвођача, следе поново неке сумње. Ми смо једина земља која има око 1.200.000 вакцина у овом тренутку и од следеће недеље почињемо да вакцинишемо по 10-15 хиљада људи на недељмом нивоу. Кинеску вакцину је примио велики број људи. Оне које сам видела да су примили кинеску вакцину изгледају здраво - каже саветница за медије председника Србије, нагласивши да није важно ко је набавио вакцине, већ да се људи вакцинишу.

Додала је да је Србија једна од ретких земаља у целој Европи која нуди Фајзерову, Спутњик V и кинеску вакцину.

Нагласила је да ће се на листи приоритета наћи и новинари и да ће то бити извесно.

Противљење и кампања која се води против вакцинације је лоша, оценила је Васиљевић.

- Јако је ружно ово што се ради код нас. Не повређујете тиме предсендика Вучића или премијерку Брнабић, већ повређујете народ. Шта ако због тога неки људи умру? О томе нико не размишља - изјавила је Васиљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)