НИСУ ОВО ЖЕЉЕ И ПОЗДРАВИ СЛУШАЛАЦА: Дачић о дијалогу са опозицијом - Нема прелазне владе без избора

Новости онлине

17. 01. 2021. у 09:36

НИСУ ОВО ЖЕЉЕ И ПОЗДРАВИ СЛУШАЛАЦА: Дачић о дијалогу са опозицијом - Нема прелазне владе без избора

Фото: Танјуг/Зоран Жестић/Депоситпхотос

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић, говорећи о предстојећем разговору са председавајућим спољнополитичког одбора ЕП Дејвидом Меклалистером када би требало да се договори формат и динамика дијалога власти и опозиције, рекао је данас да у дијалогу треба да учествују сви, без обзира на њихов став према ЕУ.

Разговор и дијалог треба да буде са свим странкама, јер се овде разговара о изборним условима, рекао је Дачић.

Он је казао да је важно рећи да је овај дијалог већ започет у претходном мандату парламента и да ће сада бити настављен.

- Тада је договорено да председник парламента и представник ЕУ буду копредседавајући тог дијалога. Треба дефинисати формат дијалога, од динамика до тема, и шта се очекује у наредном периоду - рекао је Дачић.

Председник парламента оцењује да поједине опозиционе странке имају нереалне захтеве и очекивања.

- Са опозиционе стране критикују да ја не могу да копредседавам, јер сам део власти. Па са киме они мисле да разговарају? Ово нису жеље и поздрави слушалаца и на погрешном су путу ако верују да ће добити прелазну владу без избора - рекао је Дачић.

Према његовим речима, из претходног дијалога је реализовано 80 одсто договореног.

- Не чека опозиција мој позив. Они шаљу документа европским званичницима а само две партије су се обратиле са жељом да учествују - навео је Дачић.

Власт је спремна на дијалог, и то је већ показала у преходном мандату, али како каже председник парламента неки не желе да седну за исти сто а део странака неће ни са представницима ЕУ.

- Разговор и дијалог треба да буде са свима, без обзира да ли су за ЕУ или не, јер се овде разговара о изборним условима. Нема чаробног штапића, не може празна врећа да стоји усправно, мора да постоји политика да бисте победили на изборима - рекао је Дачић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)