ОБНОВА САРАДЊЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Сусрет градоначелника Шапца и Ваљева

В. МИТРИЋ

16. 01. 2021. у 22:45

ОБНОВА САРАДЊЕ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Сусрет градоначелника Шапца и Ваљева

Фото: ГУ Шабац

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић угостио је градоначелника Ваљева Лазара Гојковића.

Током сусрета они су констатовали да се „после више од 20 година непостојања сарадње између највећих градова Мачванског и Колубарског округа, изузетно она обнавља на најбољи начин“.

- Разговарали смо о темама које су за грађане оба града од највећег значаја. То су, пре свега, долазак домаћих и страних инвеститора и отварање нових радних места на територији града Шапца и града Ваљева. Разговарали смо и о инфраструктурним пројектима који су у вези са националним инвестиционим Планом 20 25 који ће финансирати држава, такође, и о фазама у којима је Град Ваљево већ поодмакао у пројектној документацији за пројекат реконструкције болнице. Саслушали смо позитивна и негативна искуства око припремања тог пројекта како би наш пројекат реконструкције шабачке болнице ишао без проблема - рекао је градоначелник Пајић и додао да ће град Шабац радити на обнављању сарадње и са другим локалним самоуправама, „ јер је дошло време да градови сарађују и гледају заједнички интерес својих грађана“. 

Лазар Гојковић изразио је задовољство доласком у Шабац и истакао значај сарадње између Ваљева и Шапца.

- Изузетно ми је драго што сам данас у Шапцу и што сам имао прилике да са градоначелником Шапца разговарам о унапређењу сарадње на свим нивоима, и да разменимо мишљења и искуства добре праксе. Оно што је јако важно је да Ваљево и Шабац у будућности блиско сарађују на свим заједничким пројектима који би се тицали јачања нашег региона. Имамо заједнички циљ, а то је развијање наша два града и добробит грађана који у њима живе - рекао је Гојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)