СРПСКА ЛИСТА ОЦЕНИЛА: И Ивановић и Радоичић жртве косовске неправде

Танјуг

16. 01. 2021. у 16:24

СРПСКА ЛИСТА ОЦЕНИЛА: И Ивановић и Радоичић жртве косовске неправде

Фото В. Н.

ТРИ године је прошло од гнусног злочина у коме је убијен Оливер Ивановић, а његова породица и јавност и даље остају без одговора ко је одговоран за овај злочин, указала је данас Српска листа која је навела да три године траје и упорно настојање Приштине да се злочин искористи за политичку, а својевремено и физичку елиминацију потпредседника те странке Милана Радоичића.

Његова једина кривица, како истичу у саопштењу, лежи у томе што је био и остао први у одбрани севера Косова и Метохије.

- Нажалост, овим настојањима Приштине подршку дају и њихови сателити међу опозиционим политичарима у Београду који се не мире са чињеницом да их је српски народ на Космету одбацио као своје представнике - оцењује СЛ и ддоаје да се међу њима посебно истиче Рада Трајковић која, како казу, по наруџбини износи лажи.

Подсећају да је против ње Радоичић поднео тужбу због лажи и додају да је "на суду била мања од маковог зрна свесна својих измишљотина које је пласирала".

- Иста она Рада која је о Оливеру док је био у затвору, а и пре тога говорила најгоре ствари, коју је сам Оливер, по речима његових пријатеља, игнорисао и презирао, данас дели моралне лекције и лије крокодилске сузе, иста она која је позната као отимач од српске сиротиње у околини Грачанице и иста она која се поред Бернара Кушнера церекала на помен злочина над Србима - наводи СЛ.

СЛ у саопштењу подсећа да је без иједног доказа, уз прегршт измишљених података који се ни у ком случају не могу назвати доказима, контроверзни албански тужилац који је својевремено оптужен од стране албанске породице Дехари за прикривање убиства њиховог сина, пензионисан.

Он је пензионисан, како кажу, јер је завршио своју политичку мисију, остављајући иза себе оптужницу која је "три пута мењана, мањкава, шупља, али због које је више часних Срба и даље у неоснованом притвору, а њихове породице у агонији".

Српска листа поново је позвала међународне представнике да на захтев српског тужилаштва учине доступним аеро-снимке, места извршења кривичног дела, као и снимке са одређених аеродрома чиме би се јасно дошло до трага убицама и налогодавцима.

- Нечињење по овом захтеву доводи нас у позицију да сумњамо у искрену намеру да се овај злочин реши - поручују из СЛ.

- Оно што је једина чињеница која повезује Оливера Ивановића и Милана Радоичића што су и један и други жртве косовске неправде и монтираних процеса са циљем дискредитације и сламања отпора српског народа од насртаја из Приштине - указује СЛ.

Подсећају да су данас на заједничкој листи са Српском и представници Оливерове политичке партије, јер је питање одбране интереса српског народа испред свих других питања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Žika

16.01.2021. 16:31

Oliver Ivanović je ubijen po nalogu KGB-a isto kao što su i Ivan Stambolić,Ćuruvija,Giška , Arkan,Zoran Đinđić i mnogi drugi i to zbog pokušaja tajne saradnje sa SAD-om,a namernim ignorisanjem Moskve!Ruski uticaj u Srbiji od 1986-te je sveprisutan i najjači je do dan danas!!!