ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Наше службе имају комплетну слику о убиству, они раде у немогућим условима

Новости онлине

16. 01. 2021. у 12:28

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О УБИСТВУ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА: Наше службе имају комплетну слику о убиству, они раде у немогућим условима

Фото: Танјуг

ДРЖАВА Србија ће се борити на сваки начин да пронађе оне који су починили убиство Оливера Ивановића, изјавио је председник Србије Александар Вучић и истакао да наше службе већ неколико месеци имају комплетну слику о онима који би имали мотив и који би могли да буду умешани у тако тежак и језив злочин.

- Они раде свој посао, имајући у виду немогуће услове, јер немамо ефективну контролу на терену од 1999 , а посебно од 2010. и 2011. године - рекао је Вучић.

Вучић је напоменуо да српске службе имају комплетну слику о злочину и о лицима која би могла да буду умешана и да су наше безбедносне агенције завршиле све што су могле.

- Недостаје чињеница да нисмо могли да будемо присутни на увиђају и немамо директне доказе. За то је потребно да добијемо или неке материјале са увиђаја или директно признање неког од учесника - објаснио је Вучић.

Подсетимо, на данашњи дан пре три године лидер Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливер Ивановић убијен је у Косовској Митровици.

У Храму Светог Саве у Београду служен је помен који је почео тачно у 8.15, симболично у време када Ивановић убијен.

Помену су присуствовали Милена Ивановић са сином, премијерка Србије Ана Брнабић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, бивши министар Зоран Ђорђевић и бројни грађани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

Gale

16.01.2021. 16:02

Kao što se Priština neodgovorno ponaša oko poštovanja Briselskog sporazuma, tako Prištini nije u interesu da se slučaj oko Olivera Ivanović razreši,jer smo i više nego ubedjeni, da su umešani u isti,ali Srbija neće odustati do god zločinac ne bude priveden pravdi.