СЛЕДЕ ПРИТИСЦИ НА СРБЕ: Једнопартијски систем у САД, Републиканце ће скупо коштати одрицање од Трампа (ВИДЕО)

Novosti online

08. 01. 2021. у 10:14

ИСТОРИЧАР и публициста проф. др Срђа Трифковић изјавио је у јутарњем програму Хепи тв коментарисао је то што су, после избора у Џорџији, Републиканци у САД изгубили контролу и над Сенатом.

СЛЕДЕ ПРИТИСЦИ НА СРБЕ: Једнопартијски систем у САД, Републиканце ће скупо коштати одрицање од Трампа (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос

- Законодавне иницијативе које долазе из Беле куће и које прођу кроз Конгрес, сада пролазити и у Сенату. Да су у Сенату Републиканци задржали контролу, барем постојао један степен задршке легислативном програму Демократа - изјавио је Трифковић.

Он је упозорио на план Демократа, ког називају ,,реформа имиграционог система".

- То значи амнестију неких 25 милиона илегалних миграната, за које можемо очекивати да гласају и 80 одсто за демократе. Тиме би био зацементиран систем једнопартијске владавине у САД - изјавио је др Трифковић.

Историчар је упозорио да на тоталитаризам левице, који очекује у пуном издању.

- То ће се, нажалост, одразити и на нашим просторима - изјавио је др Трифковић.

Професор је поновио да ће притисак на Србе, а пре свега на Републику Српску, бити прва конкретна манифестација њихове борбе против ,,малигног руског утицаја", како га они називају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Srbijo Zuta kuco

08.01.2021. 10:24

Apsolutno je u pravu. Na to treba dodati da komunisti preuzimaju kontrolu nad pravosudjem (za sada samo ne drze Vrhovni sud). To znaci da ce kontrolisati sve tri grane vlasti: zakonodavnu, izvrsnu i sudsku. Tako ce SAD, koje su se decenijama naoruzavale da bi porazile Varsavski pakt pasti pod kontrolu komunista bez ispaljenog metka. Kao u slucaju Jugolsvije koja je spremala vojsku za obracun sa spoljnim neprijateljem, pokazalo se da je pravi neprijatelj unutar drzave. Ne iskljucujte mogucnost raspleta kao u Jugoslaviji devedesetih godina proslog veka.

prellee

08.01.2021. 10:39

Sad će opet globalsiti uređivati WORLD po svojoj neobjektivnoj mjeri, kao i nasiljem i otimačinama. Ukratko se može reči, opet će biti višak krokodila a mala močvara. Oni ne mogu u svom dvorištu se bogatiti, probaće širom svijeta da otimaju, iskorištavaju i narode zavađaju, dobro oprobani metod. Ista ona grupa nasilnih ljudi, navodno boraca za ljudska prava, koja je vladala 90. godina. Ostala želja za osvajanjem i pokoravanjem drugih država i njihovih prirodnih bogastava...