И ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СУ МУ БИЛЕ АНТИСРПСКЕ: Елиот Енгел заувек напушта Конгрес, крај ере албанског лобисте

Novosti online

02. 01. 2021. у 20:16

И ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ СУ МУ БИЛЕ АНТИСРПСКЕ: Елиот Енгел заувек напушта Конгрес, крај ере албанског лобисте

Фото: Принтскрин

ЕЛИОТ Енгел сутра напушта Конгрес Сједињених Америчких Држава након што је његов члан био 32 године, а у свом опроштајном говору поменуо је и Косово, о коме је рекао да у његовом срцу заузима посебно место, преноси Газета Експрес.

- После 32 бриљантне године, данас је мој последњи дан као члан Конгреса. Била ми је част служити народу Бронкса и Вечестера и вечно сам захвалан што сам имао прилику да вас представљам у Вашингтону. Хвала вам што сте ми указали поверење - написао је конгресмен Енгел на Фејсбуку.

Енгел је, такође, објавио и говор који је одржао 17. децембра, а у коме је посбно истакао и приврженост коју гаји према Косову.

- Увек сам у свом срцу имао посебно место за Балкан, а посебно Косово. 1999. године снажно сам подржао интервенцију Клинтонове администрације на Балкану. Знамо да смо спречили геноцид. Од тада сам присталица суверенитета и независности Косова. Земља је предузела изванредне кораке и признају је Сједињене Државе, Велика Британија, Француска, Немачка, Јапан и многе друге важне земље - рекао је Енгел у опроштајном говору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Nikola Uzelac

02.01.2021. 20:58

Он се јавно декларисао као "албански лобиста", што је у конгресу фин начин да се каже да узима паре од треће стране би натерао извршну власт да делује у унтересу те стране. У САД тако може да се легализује корупција. Крваве паре од шверцера људских органа за крвав рат. Био је прави "анђео" овај Елиот...

Vatro Marx

02.01.2021. 21:28

Agresori sve hocete silom. Kosmet nikada nije bijo deo Albanije i u nadi da. nece ni biti ? Dosta je greska napravljeno od strane naravno Srpske vlade u vrijeme Milosevica pa i sada nisu trebali dozvoliti da se kontaineri postave na granicama, gde nikada nisu ni postojale granice. Velike su jos greske napravljene, treba to vratiti na starom mjesto.Pitam se kako i tko to moze uraditi.