ПРИШТИНА СПРЕМА НОВУ ПРОВОКАЦИЈУ: Вљора најавила - Поново планирају пријаву за Унеско!

Д.Зечевић

02. 01. 2021. у 15:52

ПРИШТИНА СПРЕМА НОВУ ПРОВОКАЦИЈУ: Вљора најавила - Поново планирају пријаву за Унеско!

Фото: ЕПА

МИНИСТАРКА културе, омладине и спорта у одлазећој влади такозваног Косова, Вљора Думоши изјавила је приштинским медијима на албанском језику да ће ускоро бити припремљена сва потребна документа за пријаву (тзв.) Косова у Унеско.

Наиме, она је према наводима албанских медија нагласила да је "приступање тој организацији политичко питање" и изразила наду да ће "процес приступања односно уласка у Унеско Косово остварити уз помоћ међународних партнера".

- На моје велико инсистирање започели смо са списком духовног наслеђа како бисмо истакли наш најлепши део и направили њихов досије. Морамо да се припремимо као (тзв.) Косово за пријаву за Унеско. Прошли пут за врло мало гласова нисмо ушли, али добили смо добру лекцију, да као институције изнутра морамо да се ангажујемо да померимо процес напред - рекла је Думоши приштинским медијима додајући да ће се све неопходне припреме спровести брзо и проследити Унеску.

Иначе, досадашњи покушају приступа (тзв.) Косова Унеску осујећени су због односа већинског албанског становништва према културним и верским објектима Српске православне цркве, а који према оценама познаваоца културног наслеђа на КиМ чине више од 90 одсто културне баштине док су Високи Дечани, задужбина светог цара Стефана Дечанског, Пећка Патријаршија, Грачаница задужбина краља Милутина, као и Богородица Љевишка четири светиње које се налазе на листи Унеска.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Nikola Ćirilica

02.01.2021. 17:57

@Bara - Па шта мислите, на чију иницијативу они раде било шта?! Да им не дува ветар у леђа баш од тих земаља које сте навели, не би они ништа радили. Немојте да сте наивни.

milosbanicevic

02.01.2021. 19:05

@Nikola Ćirilica - Pitanje Kosova Je problem Albanci Bi htjeli Na silu Da Otmu srpsku Teritoriju Sto Srbija Nikad nesmije Dozvoliti A Neka Svjecka zajednica se Pominje Sto nije tacno Ni Trecina Svijeta Nije Za To . Svi Koi Su Priznali kosovo Kao drzavu ,Toje Pola evropskih Zemalja tosu Nasi Zakleti ? Moramose Drzati Kine I Rusije I Ostalih Dobro Poznatih Prijatelja .Uskoro Odlazi Merkelova I Politika Evropske Unije Cese Promijeniti Francuzi Su Nasi vjecni Prijatelji Na Celu Sa Makronom Pozdrav

Ako

02.01.2021. 18:44

Ako se ovo ostvari onda Srbija treba jos agresivnije da krene u proces otpriznavanja Kosova, neka siptari vide da nisu niko i nista... inace, ovo je nama Srbima dokaz da nikada Kosovo nesme dobiti stolicu u UN i nase priznanje, nikad i ni pod kakvim uslovima na to ne smemo pristati!!! Svojataju nase crkve po Kosovu, prekrajaju nam istoriju... ako udju u UN sve ce biti jos mnogo gore....