МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Улажемо у модернизацију Војске Србије, желим да добију најбоље, јер они то заслужују!

Novosti online

31. 12. 2020. у 13:33

НАША војна индустрија је напредовала. Када је војска стабилна и јака, онда нико ништа ни не покушава и грађани су сигурни и заштићени, рекао је министар одбране Небојша Стефановић.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Улажемо у модернизацију Војске Србије, желим да добију најбоље, јер они то заслужују!

Небојша Стефановић

-Тек када сам постао министар и имао прилику да се у различитим касарнама и јединицама упознам и видим шта је урађено од 2012, онда сам видео да 2010. или 2011. нисмо били војна сила. Тужно је кад немате хангаре, купатило, текућу воду у касарнама - рекао је Стефановић за ТВ Пинк, и додао је то била тужна слика коју људи срећом тада нису ни могли да виде.

-До 2012. били смо војска по мери оних који не желе добро Србији. То им се свиђало, да будемо војнички слаби и на ниском нивоу - рекао је Стефановић додавши да они који су у војсци, али ни народ, нису били срећни таквим стањем.

Додаје да је војска један велики и сложен систем, где је јако битно стратешко планирање, као и одлуке које се доносе у складу са могућностима земље.

-Србија је 2012. била на ивици банкрота. Људи нису имали где да се лече... Зато је добро што војска има прилику да се унапређује и да се чак појача темпо да војници имају најбоље и највише, да им се повећају плате, јер они то заслужују - рекао је Стефановић.

Када је безбедносна ситауција у региону у питању, министар је рекао да он никада није у потпуности миран.

-Ми се бавимо својом земљом, својим народом, својом економијом, хоћемо да све наше комшије буду безбедне. Стабилност и безбедност је и економска моћ земље. Влада Србије помаже Хрватској на Вучићеву иницијативу јер желимо да она буде стабилна. Често се то злоупотребљава. Суштински, ми желимо да они буду стабилни, бавимо се својом земљом, што су комшије стабилније, то је нама боље - подвукао је министар.

Како каже, Србија се бави својом економијом и додаје да што смо ми стабилнији, то је свима одмах боље.

Такође, додаје када је војска стабилна и јака, онда нико ништа ни не покушава и грађани су сигурни и заштићени. Додаје да ће војска гарант мира и стабилности грађана Србије.

Стефановић је истакао да је наша војна индустрија напредовала.

-Када узмемо и продамо ту Нору, то показује, нису то људи који су глупи, то показује да имамо разлог. Ми имамо унутрашњу конкуренцију. Ми као војска купујемо најбоље. Када погледате односе цене, квалитета, заиста су наши калашњикови добри, Лазар и Милош су озбиљна оклопна возила, наш производ је много јефтинији, то се исто цени. Наши стручњаци се труде да направе најбоље могуће. Наше знање, овде се показује да су људи важни. Наш квалитет су људи, инжињери, официри. Њихово знање је омогућило да се војска модернизује. Ова земља то поштује, хоће да покаже војницима, свим људима у систему одбране, то да им није лако, војска ће увек бити уз свој народ. Зато се боримо и трудимо да повећамо стандард, плате, услове у којима раде, а да улажемо и у модернизацију - истакао је министар.

Стефановић је подвукао да ми треба да помогнемо здравственим радницима.

-То су људи који неће да кукају, али види им се на лицу да су уморни. Када је неко у интензивној или полуинтензивној не може да буде без пажње 24 сата. Наша одговорност према тим херојима мора да буде таква да ћемо стварно поштовати мере, да покажемо уздржаност. Оно што је председник Вучић обећао око вакцинације, да ће Србија међу првима почети са вакцинацијом, неки нису веровали, али то се десило. Људи хоће да буду партнери са Србијом - рекао је он.

-Надам се да се у Србији неће десити што се десило у Хрватској - додао је министар.

-Држава, војска, полиција брзо реагују. У најкраћем року су људи излазили. Желимо да покажемо народу да је војска уз њих, али и цео систем. Држава ће увек одреаговати, грађани не треба да брину, држава брине о њима. Желимо да се свима у региону ништа не деси. Помоћ показује колико смо посвећени регионалној сарадњи. Ми хоћемо да градимо добре односе са комшијама. Ми смо у региону суштински највећи. Погледајте колико смо фабрика отворили. Имали смо незапосленост од 26 одсто 2012. Данас је 10 одсто - подвукао је.

-Желим грађанима Србије добро здравље, да имају леп живот у 2021. години, да бринемо једни о другима, наши лекари заслужују апослутно поштовање - истакао је Стефановић.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)