НА ВУЧИЋЕВ ЗАХТЕВ: Влада одобрила помоћ од милион евра Хрватској

Новости онлине

30. 12. 2020. у 16:17

НА ВУЧИЋЕВ ЗАХТЕВ: Влада одобрила помоћ од милион евра Хрватској

Фото: Танјуг

ВЛАДА Србије донела је данас одлуку, на иницијативу председника Александра Вучића, да се милион евра упути Хрватској као финансијска помоћ за санацију штете настале услед разорног земљотреса који је погодио суседну земљу.

Чланови Владе Србије изразили су жаљење због људских живота изгубљених у овој природној катастрофи, а новчана средства су намењена да се помогне у обнови разрушених објеката, од којих је велики број од јавног значаја, саопштено је из Немањине 11.

У земљотресу јачине 6,3 степена који је погодио централну Хрватску погинуло је најмање седам особа и причињена је велика материјална штета.

Председник је, раније данас, послао писмо Влади Србије у којем је замолио да се милион евра из слободних средстава пребаци Влади Хрватске као помоћ због серије земљотреса који су погодили ову земљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (47)

Aleksa101

30.12.2020. 17:22

Prozivio sam Oluju, kao dijete..Sada sam odrastao covijek..Plakao sam juce kada su mediji javili da je stradala djevojcica. Ovakva vijest samo pokazuje da jos dobrih ljudi ima..Uvijek će biti 10% onih u Srbiji koji su protiv slanja, a isto toliko u Hrvatskoj protiv primanja pomoći, ali dok nas je vise normalnih ima budućnosti za sve. Na ovom ne treba stati.

Sofija

31.12.2020. 08:59

Kada covek gleda one snimke posle zemljotresa, ne moze da ga ne zaboli, bio on Srbin, Hrvat ili Musliman. Svi smo mi ljudi, nije bitno koje nacionalnosti, boje koze ili vere. Saosecamo sa Hrvatskom i gradjani Srbije su uz vas.

Bg

01.01.2021. 01:47

Predsedniče iskoristite ovu priliku i preselite preostale Srbe u Srbiju,tamo života nema.Narod je uplašen i bez nade... Od severa do juga ima na stotine praznih kuca. Srećna vam Ng i sve najbolje narode moj...