МИНИСТАР ВУЛИН: Председник Вучић је објавио рат мафији, ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку

Novosti online

22. 12. 2020. у 14:33

МИНИСТАР ВУЛИН: Председник Вучић је објавио рат мафији, ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку

Фото З. Јовановић

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић објавио је рат мафији, ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку, каже министар Александар Вулин.

-Председник Републике Србије Александар Вучић је објавио рат организованом криминалу и мафији, и он се овако води. Хапшење једног од најзлогласнијих криминалаца чије жртве су грађани и Србије и Српске Д. Е. (1980) је доказ да ће у обрачуну са мафијом најпре пасти највећи мафијаши. Хапшење Д. Е. је доказ да нема заштићених и да нико није изнад закона и државе. Јуче су припадници Министарства унутрашњих послова поступајући по налогу Посебног одељења Вишег суда у Београду, лишили слободе Д. Е. (1980) и привели га надлежном суду на даље поступање и надлежност. Осумњичени је вишеструки повратник у извршењу најтежих кривичних дела – каже Вулин.

-Ово лице, 2011. године Виши суд у Београду, по оптужници специјалног Тужилаштва за организовани криминал, осудио је на девет година затвора због вршења укупно пет кривичних дела међу којима су и кривична дела изнуда и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Наиме, именовани је организовао криминалну групу од још пет лица која је током 2009. године из Црне Горе прокријумчарила 44 килограма опојне дроге сканк, ради препродаје на илегалном тржишту. За ово лице се везују убиства, шверц дроге, рекет. Његовим хапшењем грађани Србије, али и грађани БиХ могу да буду мирнији – додаје Вулин.

-Рат са мафијом се води увек и свуда и зато Вас подсећам да су припадници МУП Републике Србије јуче у акцији, која је такође изведена у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, лишили слободе и четири лица због постојања основа сумње да су као организована криминална група извршили више кривичних дела разбојништва и прикривања. Претресом су полицијски службеници пронашли и привремено одузели 41 ручни сат и једну наруквицу марке „Брегует“, за које се сумња да су предмет кривичног дела извршеног на територији Европске уније. Такође, озбиљно схватамо и питање илегалног кријумчарења миграната. У сарадњи са БИА, а у координацији са ТОК, ухапшено је 12 особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе кријумчарили људе. Сумња се да су у периоду од маја до октобра ове године преко 310 ирегуларних миграната илегално превeзли. Претресима је пронађена и одузета знатна количина готовог новца и одузета су возила која су користили осумњичени. Председник Вучић је објавио рат мафији. Ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку – закључује Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (50)

Deki

26.12.2020. 16:29

@Dejan - Pod uslovom da je ta borba protiv mafije iskrena ... Nije da je stvar Vučića i Vulina, već ima tu drugih,... ali u toj borbi protiv mafije ima i mafijaša, pa imamo situaciju da je mafijaš u borbi protiv mafije. Ako Vučić uspe da zadrži kontinuitet u borbi na više godina biće rezultata. Inače što se tiče mafije i našeg naroda , tu je malo i stvar mentaliteta, a mentalitet se menja na 80 godina...