ВУЧИЋ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ БИСЕРИ ТУРКОВИЋ: Србе пореди са нацистима, а ми смо народ који је највише страдао од Хитлера!

Novosti online

18. 12. 2020. у 22:08

ВУЧИЋ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ БИСЕРИ ТУРКОВИЋ: Србе пореди са нацистима, а ми смо народ који је највише страдао од Хитлера!

Фото: Прва принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује вечерас на телевизији Прва, заједно са извршним директором Фонда за отворено друштво Миланом Антонијевићем и професором Факултета политичких наука у пензији Ивом Висковићем.

О Игманској иницијативи, чији су потписници и Антонијевић и Висковић, Вучић је питао њих шта би тачно променили, тачније шта би од надлежности пребацили на коју страну.

-  Шта би ти дивни људи урадили, које ви подржавате? Реците ми само у једној реченици, или ни то нећете да нам кажете. Када ствари поставите црно-бело, никада нећете добити одговор од њих. Или ћете добити одговор као од Бисере Турковић, да је Додик Хитлер, а Република Српска не треба да постоји - истакао је Вучић.

Фото: Принтсцреен

Председник је нагласио да је несхватљиво да неко представника Срба у БиХ, најстрадалнијег народа на Балкану неко пореди са Хитлером.

- Зато то питам и стране представнике. Шта је то што ћемо да мењамо? Ево да објасним зашто то питам. Од успостављања устава БиХ, ја сам донео да вам прочитам да видите надлежности ентитета. Надлежности БиХ су само царинска политика, монетарна политика, миграциона политика, и тако даље. Све остало је у надлежности ентитета.

Вучић је потом поновио да се тежи одузимању надлежности ентитета, што се види и кроз покушај успостављања Брховног суда.

- Одбрана, па и безбедност, су у надлежности ентитета. А јесте ли ви чули за Војску Републике Српске. Нема је, за то су заслужни Педи Ешдаун и остали - изјавио је председник Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)

ban Kulin

18.12.2020. 23:32

Nisu Srbi stradali samo od Hitlera, naprotiv, mnogo više Srba, neuporedivo više, je stradalo od "braće", pored ustaša, srpski narod su tokom WWII sistematski zatirale i: Handžar divizija i ustaško-muslimanske milicije po Bosni, odnosno Muslimanska žandarmerija Aćif Evendije po Staroj Raškoj. Tako je na primer čak 7,5 hiljada Srba stradalo u Staroj Raškoj od strane muslimanskih i albanskih NACIstoFila, čisto da se malo prisetimo nekih istorijskih činjenica.

Ivana

19.12.2020. 00:34

Treba svima da odgovori, treba da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi. Hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi.

saja

19.12.2020. 01:08

Све што муслимани желе је да нестане Срба из Босне.За њихову политичку платформу то нису Срби већ Бошњаци православне вјере.Бришу Србе потпуно.Геноцид.А оптужују их за геноцид.Фашизам није побијеђен и ни у Еу ни у Америци.Само су се пресвукли још 1945.године.Није Босна била случајно у НДХ.Није тамо најтјерана већ је била и духовно у саставу НДХ.Сарајево је било усташко цијело вријеме рата.