СЕЉИМИ ТРАЖИО ПРИВРЕМЕНУ СЛОБОДУ: Ево ко је гарантовао за њега

С.С.Р.

14. 12. 2020. у 16:06

БИВШИ припадник тзв. Ослободилачке војске Косова Реџеп Сељими, познат по ратном надимку Султан, тражио је да буде пуштен на привремену слободу и да тако чека суђење пред Сепцијалним судом у Хагу који га терети за ратне и злочине против човечности, мучења, затварања, убиства, киднаповања...

СЕЉИМИ ТРАЖИО ПРИВРЕМЕНУ СЛОБОДУ: Ево ко је гарантовао за њега

Реџеп Сељими

Његова одбрана је навела да је он породични човек, а као додатак адвокати су доставили писмо подршке председника "Самоопредељења" Албина Куртија. Он је написао да је Сељими патриота, човек који "има највише моралне и људске врлине", обављао је неколико битних функција, а "свако је познавао и сарађивао са Реџепом, може са пуним уверењем рећи да је свака акција ометања суђења у супротности са тим ко је Реџеп".

Приложено је још једно писмо, али је сакривено ко га је посао. Ту аутор наводи да му је Сељими херој и уметник и да је планирао да ускоро постави изложбу својих радова.

Иначе, тужилаштво се оштро противи пуштању на слободу Сељимија, али и Хашима Тачија, Кадија Весељија и Јакупа Краснићија, јер су сигурни да застрашивали сведоке.

Тачи је већ поднео захтев за привремену слободу и понудио да буде у кућном притвору, па чак и ван Косова и Метохије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)