АЛБАНЦИ НИСУ САМИ ТРГОВАЛИ ОРГАНИМА: НАТО је крвавим рукама управљао ОВК

Novosti online

11. 12. 2020. у 19:24

АЛБАНЦИ НИСУ САМИ ТРГОВАЛИ ОРГАНИМА: НАТО је крвавим рукама управљао ОВК

Фото архива

СУМЊАМ да ће се случај трговине људским органима наћи пред Специјализованим тужилаштвом у Хагу из простог разлога што би таква истрага неминовно довела до улоге дела НАТО-а у томе, уверен је Горан Петронијевић адвокат и бивши судија у Пећи 1998. и 1999. године.

Петронијевић се још тада бавио овом темом и случајем „жута кућа“ која се налази на територији Републике Албаније, а за коју, према извештају Дика Мартија, постоје индиције да је била локација у којој су припадници ОВК вадили људске органе жртвама. 

Логистика НАТО, ОВК извршилац трговине органима

- ОВК нити је знао, нити је самостално могао да организује трговину органима. То су урадили делови НАТО-а, који су очигледно имали сагласност свог врха да то раде. А мрвице колача које су добијали продајом органа у том периоду су кроз оружје или неку другу врсту помоћи давали ОВК - тврди Петронијевић.

Фото Танјуг

Адвокат сматра да је то био организован криминални посао, организоване криминалне групе у којој су са једне стране учествовали представници ОВК а са друге део НАТО-а. 

- И ту нема никаве дилеме, јер контрола коју је НАТО имао на том простору и пре 1999. године, а посебно после, говоре да тако нешто није могло да се ради без њихове сагласности или како ја тврдим - њиховог учешћа. Нису Албанци имали бродове-болнице на којима се вршило пресађивање органа, нису Албанци ни знали, нити имали ресурсе медицинских нити било којих других стручних да то раде - уверен је он.  

Ништа није могло да се дешава без знања НАТО

Имајући у виду да је НАТО стајао, односно, прво америчка обавештајна служба, иза формирања милитантног крила косовске сепаратистичке организације из које је настао ОВК, може се закључити да је фактички америчка обавештајна служба уз логистику НАТО-а створила ОВК, додаје он.

Адвокат наводи и да се зна, за то постоје и докази, да су их обучавали, помагали и да су им у Албанији отворили кампове у сарадњи са албанским властима, чији су инструктори обучавали припаднике ОВК, а који су као ветерани пристигли из Немачке, Велике Британије и Америке.

- НАТО је искористио и разне међународне невладине организације, међународну заједницу и још многе друге инстанце у овом случају. Када је реч о трговини органима треба обавезно поменути и Бернара Кушнера који је тада био шеф УНМИК-а и који је брутално вербално напао новинара Будимира Ничића са Косова и Метохије када му је поставио питање о трговини органима. Свако ко је видео ту његову реакцију, није могао да не каже - па овај човек зна о чему се ради! - подсећа Петронијевић.

Управо из свих горе наведених разлога, адвокат је уверен да НАТО неће дозволити да се ико ко је повезан са трговином људских органа из ОВК оптужи, јер би истина могла да изађе на видело. Зато, како наводи, у оптужницама против Хашима Тачија и осталих се налазе оптужбе за њихова међусобна криминална и политичка убиства.

Оптужница против Тачија је о убиствима Албанаца

- Нас то може да занима само у делу где се скида хипотека са српског народа, војске и полиције на чији се терет до сада стављало убиство многих Албанаца, а за која се сада испоставља да су их побили управо представници ОВК, а не српске власти - додаје Петронијевић.

Према његовим речима, није искључено да у свету постоје сведоци свих дешавања када је реч о трговини органима и улози дела НАТО-а и ОВК у томе, а да би поправили Међународни суд за људска права у Стразбуру требало би да се позабаве свим наводима везаним за ову тему.

Подсетимо, Петронијевић је својевремно у медијима изнео и податак да су на Јадрану били стационирани бродови-болнице где су органи трансплантирани. Како је рекао, у људском телу има 58 парних и непарних органа, укључујући и кожу, као највећи орган, а органи младих девојака су најквалитетнији и достижу суму и до десет милиона долара.

Он је навео да су докази систематски уништавани, подсећајући на необјашњив пад словачког авиона над Мађарском 2006. године у коме се налазило 42 члана словачког контигента мировне мисије који су се, после шест месеци враћали кући, носећи, према речима бројних сведока, у три велика алуминијумска ковчега, доказе о трговини људским органима из гробнице у околини Подујева. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Srbijo Zuta kuco

11.12.2020. 19:36

Samo znam da je David Rokfeler imao transplantaciju srca SEST puta. Da li je to razlog sto se toliko dugo odugovlacilo sa pocetkom sudjenja Zmiji? Bilo bi interesantno videti kada je u poslednjih cetrdesetak godina njemu bilo potrebno novo srce i da li se to poklapa sa ratovima koje su SAD zapocinjale. Zasto to pisem? On je bio osnivac Saveta za medjunarodne odnose u kojem su bili svi americki predsednici i drzavni sekretari koji su zapocinjali ratove.

Kole

12.12.2020. 09:45

Nema od priče vajde! Nego bajo ako imaš dokaze i siguran si u tu priću za koju mi znamo da je istina,deluj! Pokrenuti postupak pred našim sudom,pa onda mediski udariti na nato i albance! Nek bar svet čuje i vidi istinu,i ako pravde neće biti!