ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ИВАНОВИЋА Адвокат: Све се чини са намером одуговлачења процеса

Д.З.

11. 12. 2020. у 09:10

ПРИПРЕМНО рочиште које је данас у Основном суду у Приштини требало да се одржи поводом нове оптужнице у случају убиства Оливера, Ивановића лидера Грађанске иницијативе СДП, одложено је.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ИВАНОВИЋА Адвокат: Све се чини са намером одуговлачења процеса

Фото В. Н.

Рочиште је, према речима адвоката одбране оптужених, одложено на неодређено време а осим адвокату Фаруку Кореници, остали браниоци истичу да им није јављено данашње одлагање рочишта.


-Очекујемо да нам у току пре поднева јаве за одлагање рочишта а што је више него јасно да се све чини са намером одуговлачења процеса -истиче за Новости адвокатица Јована Филиповић, која подсећа да адвокати одбране и даље нису добили нову трећу по реду оптужницу преведену на српски језик.

И остали адвокати одбране оптужених сматрају да судско веће чини све са намером да одуговлаче процес иако се, како наглашавају, невини људи налазе у притвору.

-Ни ја нисам још увек добио званичну потврду да ли ће седница за припремни претрес бити одложена. Обратио сам се јутрос суду тражећи да ме суд званично обавести о разлозима одлагања- истиче и адвокат Дејан Васић, подсећајући да је троје од шесторо оптужених и даље неосновано у притвору док се судски процес одлаже. Иначе, и претходно рочиште, после краће расправе одложено је, јер, како је образложило судско веће, један адвокат заступа двојицу оптужених.

Лидер ГИ СДП Оливер Ивановић убијен је у јануару 2018 године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)