СПРЕМНЕ ЗАКОНСКЕ ИЗМЕНЕ: Порука онлајн конференције - Борба против корупције и организованог криминала стратешки је приоритет Владе

В. Ц. С.

08. 12. 2020. у 20:09

СПРЕМНЕ ЗАКОНСКЕ ИЗМЕНЕ: Порука онлајн конференције - Борба против корупције и организованог криминала стратешки је приоритет Владе

Фото: Притскрин

БОРБА против корупције и организованог криминала стратешки је приоритет Владе.

Ово је рекла министарка правде Маја Поповић на онлајн међународној конференцији "Активности и сарадња тела за превенцију корупције у глобално новим условима", у организацији Агенције за спречавање корупције, а уз подршку ОЕБС-а, поводом 9. децембра, Дана борбе против корупције.

На скупу су, између осталих, говорили председник Народне скупштине Ивица Дачић, шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, председник Групе држава за борбу против корупције (ГРЕКО) Марин Мрчела и директор Агенције Драган Сикимић.

- Влада и Министарство правде остају посвећени борби против корупције уз континуирано праћење резултата постојећих решења. Министарство ће наставити да унапређује законски оквир у складу са међународним стандардима и преопрукама, уз улагање у јачање људских и материјалних капацитета за његову примену. Легислативни оквир у овој области биће употпуњен усвајањем амандама на Устав Србије и сета правосудних закона у складу са тим изменама - рекла је Поповић.

Новим законским решењима значајно је проширена надлежност и ојачана независност Агенције за спречавање корупције, додала је. Међу бројним новинама које је донео нови нормативни оквир јесу директан приступ базама података које се воде у електронском облику и умрежавање са другим државним органима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)