НАСТАВЉАЈУ СА УДАРИМА НА ПУТИНА: "Од промене граница на Западном Балкану само би Русија имала корист!"

Танјуг

08. 12. 2020. у 18:54

ЈАНУШ Бугајски из "Џејмстаун фондације" каже да би било који покушај промене граница и размене територија на Западном Балкану било у интересу и на корист само Русији и националистима у региону.

НАСТАВЉАЈУ СА УДАРИМА НА ПУТИНА: Од промене граница на Западном Балкану само би Русија имала корист!

Фото АП

Он је на Одбору за спољне послове Представничког дома америчког конгреса, који се одржава данас, а посвећен је пружању препорука новој америчкој администрација о политици САД према региону и Србији, рекао да би промена граница и размена територија само омогућили националистима и сепаратистима да траже отцепљење територија у државама региона, те да је веома тешко претпоставити како би уопсте то изгледало.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

- Направио би се хаос од којег ће само Русија имати добит. И националисти. Не мислим да је то добра идеја - наглашава Бугајски.

Истакао је да НАТО трупе не треба да се повлаче са КиМ, све док (тзв.) Косово не постане део НАТО, што би требало да се деси.

Такође, додаје он, требало би да се ради на удаљавању Србије од руског утицаја и нагласио да ће то ојачати стабилност региона.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

buki

10.12.2020. 18:51

Nigde ne reče kakve bi to koristi imala Rusija, a što se tiče zahteva delova drugih država za otcepljenjem, ono upravo i potiče od priznanja samostalnosti kosova. Ako mogu albanski teroristi da dobiju samostalnost u Srbiji, zašto ne bi mogla jedna Katalonija, i da zaista žele mir, ispoštovali bi međunarodno pravo i povukli priznanje terorističke tvorevine. Naravno da im mir, pravo i pravda nisu ni u podsvesti, i kako stvari stoje, moraćemo zaista da molimo Rusiju da napravi vojnu bazu na Kopaoniku.