ВЕСИЋ НАЈАВИО: Београд подноси кривичну пријаву због корупције око Моста на Ади!

Тањуг

04. 12. 2020. у 13:18

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић изјавио је да ће Град Београд следеће недеље поднети кривичну пријаву против НН лица како би тужилаштво утврдило ко је све био умешан у, како каже, корупцију у вези са изградњом Моста на Ади.

ВЕСИЋ НАЈАВИО: Београд подноси кривичну пријаву због корупције око Моста на Ади!

Д. Балшић

Весић је рекао да је шокиран сазнањима да су се у јавности појавили уговори о томе да је узета провизија за изградњу тог моста.

- Град Београд није имао сазнања о томе. Шокирани смо да је очигледно неко у Грчкој правио уговоре где је своју провизију везивао за добијање посла у Београду и јасно је да је у питању корупција - рекао је Весић.

Он је за Тањуг најавио да ће Град Београд наредне недеље поднети кривичну пријаву против НН лица како би, додао је, тужилаштво испитало све те уговоре и утврдило ко је све био умешан у корупцију око Моста на Ади.

Весић је рекао да је прављен анекс уговора између извођача и Града Београда и да је извођач добио више од 14 милиона евра, од чега преко девет милиона евра само зато што је Мост на Ади пустио у новогодишњој ноћи, 31. децембра 2011. године како би, тврди, тадашњи градоначелник Драган Ђилас тиме почео своју предизборну кампању за изборе 2012. године, што је, каже, равно скандалу.

- За то смо знали, али до сада нисмо имали сазнања о томе да су компаније у Грчкој, очигледно у власништву лица из Србије, добијале провизије за то што се овде градио Мост на Ади - рекао је Весић и додао да се нада да ће наше тужилаштво, уз међународну правну помоћ Грчке и других земаља, испитати о чему се ради и да ће коначно људи који су узимали провизију на тада најскупљем пројекту у Београду и Драган Ђилас, који је за то одговоран, коначно одговарати”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)