ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Наставак дијалога на техничком нивоу 10. децембра, ништа не прихватамо док не испуне обавезу - формирају ЗСО

Танјуг

03. 12. 2020. у 22:58

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО: Наставак дијалога на техничком нивоу 10. децембра, ништа не прихватамо док не испуне обавезу - формирају ЗСО

Зграда Европске уније / Фото АП

НАСТАВАК дијалога између Београда и Приштине биће настављен 10. децембра на техничком нивоу, а разговараће се о имовини и финансијским захтевима, изјавио је вечерас председник Александар Вучић.

Истакао је да је специјални изасланик ЕУ за дијалог између Београда и Приштине Мирослав Лајчак добро дефинисао да је дијалог “дуг и кривудав пут”, а позиција Немачке по питању КиМ је, и након данашњег разговора са канцеларком Ангелом Меркел, непромењена.

- “И наша позиција је непромењена, али у тактичком смислу видећемо како да одређен ствари померамо како бисмо обезбедили повољну позицију за нашу земљу” - рекао је Вучић за РТС.

На питање новинара да ли ће се у Бриселу разговарати о темама које су на агенди или ће се стране држати својих агенди, Вучић је навео да је и то разговор.

- “И то је разговор, бар да знамо да не можемо да се разумемо -, навео је Вучић.

Подсећа да је Приштина потписала да ће формирати Заједницу српских општина и да до сада ништа није урадила по том питању и да политичари из Приштине кажу да им не пада на памет да то ураде.

- “Ми да прихватимо нека важна решења док они не испуне ту обавезу, то је немогуће”, закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ivana

04.12.2020. 00:24

Dijalog Beograda i Prištine zasnivaće na formiranju ZSO na KiM. To je jako važno da Srbi znaju da mogu da se oslone na svoju državu.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što radite na ekonomskom napretku i razvoju naše države.