АФЕРА „МОСТ НА АДИ”: Објављени кључни уговори и кључни људи повезани са Ђиласом (ДОКУМЕНТИ)

Објектив

03. 12. 2020. у 14:43

АФЕРА „МОСТ НА АДИ”: Објављени кључни уговори и кључни људи повезани са Ђиласом (ДОКУМЕНТИ)

Фото: Танјуг

ПОРТАЛ Објектив објавио је документе који по тврдњама тог портала указују на то да је бивши градоначелник Београда Драган Ђилас изнудио милионе евра од конзорцијума који је градио мост.

Први документ је уговор између две компаније које су чиниле трочлани градитељски конзорцијум, аустријске “Порр” и словеначке “СЦТ Европа”, којим се гарантује да ће грчкој фирми “Сеал цоммерциалс”, блиско повезаној са Драганом Ђиласом, бити исплаћена провизија (не наводи се износ) уколико конзорцијум добије посао изградње Моста на Ади. А добио је, наводи Објектив.

У уговору дословце пише: “Овај уговор предвиђа исплату провизије компанији Сеал у случају да грађевински уговор за изградњу моста на Сави буде додељен конзорцијуму”.

Фото: Објектив

Портал додаје да је овде важно напоменути да је, осим ове провизије, фирми “Сеал цоммерциалс” уплаћено и близу 2,5 милиона евра на име наводних “консултантских услуга” за изградњу моста, о чему сведочи и фактура за ту трансакцију:

Фото: Објектив

Подсетимо, Објектив је већ писао да је власник “Сеал цоммерциалс” контроверзни бизнисмен и српски држављанин Рајан Рајичић, који је у блиским везама са људима од највећег поверења Драгана Ђиласа, између осталих и са Ђиласовим кумом Драганом Јешићем, са којим се интензивно виђао у време реализације овог коруптивног аранжмана.

"Овде долазимо до другог крунског доказа ове корупције", пише Објектив, "који сведочи о повезаности Ђиласа са токовима новца у целом послу, а то је документ из ког се види да Рајичић има заједничку фирму са Борисом Ранковићем, једним од најближих Ђиласових сарадника и тадашњим директором Дирекције за грађевинско земљиште и уређење Београда, који се питао за све у вези са изградњом Моста на Ади!"

Ова веза Рајичића и Ђиласа, односно његовог сарадника Ранковића, види се из званичних и јавно доступних података Агенције за привредне регистре (АПР). Реч је о регистрационој пријави из маја 2012. године у којој пише да су Рајичић и Ранковић власници по 50 одсто капитала фирме “Реал Моторспорт д.о.о.” из Београда.

Погледајте како изгледа тај документ:

Фото: Објектив

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)