ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Питање је колико далеко ће Заев да иде

Танјуг

29. 11. 2020. у 23:54

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Питање је колико далеко ће Заев да иде

AP Photo

ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Ивица Дачић оценио је вечерас да премијер Северне Македоније Зоран Заев није политичка незналица и да зна да његове недавне изјаве о Бугарској нису тачне, али да му треба пристанак Софије за започињање преговора о чланству у ЕУ.

Дачић је у емисији Хит твит на тв Пинк рекао да је друго питање колико ће далеко у томе Заев да иде.

Дачић је тако реаговао на изјаву Заева да је Југославија крива што је раздвојила Македонију од Бугарске и да је током Другог светског рата у тој земљи била нека бугарска администрација.

"Али немојте бугарску окупацију да проглашавате за администрацију. Бугари су били на страни Хитлерове нацистичке Немачке и ми са југа знамо колико су тешки били бугарски злочини. Они тиме пљују на своју антифашистичку борбу. Ево Југославије више нема, шта чекате. Ако су толико били жељни да се загрле, не би чекали 2020", рекао је Дачић.

Дачић је додао и да не би волео да неко помисли да жали за Југославијом коју, како каже, воли, али је навео да је дан када је створена био несрећан дан за српски народ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

zdenko

30.11.2020. 14:26

Bila jednom jedna zemlja, Makedonija. Nastala je kako je nastala. Danas, podeljena bez ikakve perspektive. Bore se oko nje Bugari i Siptari. Ko ce pobediti, niko nezna. Srba tamo skoro da nema. Zasto nas onda to interesuje?