ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ: У две општине на Косову и Метохији омогућен улазак и излазак, иако су у црвеној зони

Д. З.

28. 11. 2020. у 20:45

ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ: У две општине на Косову и Метохији омогућен улазак и излазак, иако су у црвеној зони

Београд неће одустати од формирања ЗСО / Фото Танјуг

ЗБОГ сутрашњих ванредних избора у северној Митровици и Подујеву, тзв. косовско Министарство унутрашњих послова донело је одлуку, да упркос томе што се ови градови налазе у црвеној зони, омогући улазак и излазак из ових градова.

Наиме, како су пренели приштински медији на албанском језику, ова одлука дозвољена је само сутра, 29 новембра и важи од 19,00 сати вечерас до 22,00 сата сутра увече само за гласаче који су остварили право гласа у складу са важећим правилима.

Ванредни избори како се наводи у саопштењу тзв. косовског министарства унутрашњих послова одржаће се уз важеће епидемиолошке мере а обе општине налазе се у тзв црвеној зони са највећим бројем оболелих у односу на број становника.

Иначе, у трци за граодначелника северне Митровице су четири кандидата и то, Милан Радојевић, кандидат Српске листе, Душан Милојевић независни кандидат, Арден Атић из Покрета Самоопредељење и Фрољент Адеми из Демократске партије Косова.

Ванредне изборе у двема општинама расписао је Хашим Тачи 20. октобра јер су тадашњи градоначелници именовани за министре у тзв. косовској Влади. Северна Митровица остала је без градоначеника јер је Горан Ракић, председник Српске листе постављен за министра локалне самоуправе и заменика "косовског премијера".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)