ЦРНА ГОРА ПРОТЕРАЛА СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Божовић персона нон грата

В.К.

28. 11. 2020. у 16:55

ЦРНА ГОРА ПРОТЕРАЛА СРПСКОГ АМБАСАДОРА: Божовић персона нон грата

Фото: В.В.

АМБАСАДОР Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору.

Ово је саопштено из Министарства Вањских послова Црне Горе.

- Након дужег и континуираног мијешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције, након више усмених и писаних упозорења на неприхватљивост оваквог понашања, јуче је амбасадор Божовић нелегалну и нелегитимну Подгоричку скупштину 1918. назвао “ослобођењем” и “слободном вољом” црногорског народа, чиме је још једном, на најдиректнији начин, омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство - наводи се у саопштењу.

Они су казали да је тиме , такође, унизио и највише законодавно и представничко тело - Скупштину Црне Горе, која је 29. новембра 2018 г. усвојила Резолуцију о поништењу одлука Подгоричке скупштине којима је, како тврде, укинут дотадашњи суверенитет Црне Горе, њена територија присаједињена Краљевини Србији и насилно детронизован краљ Никола Петровић Његош.

- Министарство вањских послова Црне Горе је о овоме на уобичајени начин, нотом, обавестило Министарство спољних послова Србије, а нота ће бити уручена и амбасадору Божовићу - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)