ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП-А: Око 450 илегалних илегалних миграната враћено у прихватне центре (ФОТО)

Novosti online

28. 11. 2020. у 10:33

ЈУТРОШЊИМ активностима Министарства унутрашњих послова на решавању проблема са илегалним мигрантима на простору општина Вршац и Нови Кнежевац, од Ватина до села Мајдан, прикупљено је око 450 миграната.

ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП-А: Око 450 илегалних илегалних миграната враћено у прихватне центре (ФОТО)

Фото: Министарство унутрашњих послова

Сви су они били ван кампова, ван наших прихватних центара и сви ће бити премештени у кампове и прихватне центре“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин који је са директором полиције Владимиром Ребићем и републичким комесаром за избеглице и миграције Владимиром Цуцићем обишао полицијске службенике који су јутрос спровели акцију проналаска илегалних миграната на територији општине Нови Кнежевац.

- Овде је било мале деце, жена, овде је било свих оних који не смеју и не треба да буду ван наших кампова. Морамо да водимо рачуна о њиховом здрављу, као што морамо да водимо рачуна о здрављу свих наших грађана. У време ковида, у време ове епидемије ниједан мигрант не сме да буде ван прихватних центара, где им је обезбеђено све што им је потребно, где им је обезбеђена и медицинска заштита - рекао је Вулин.

Министар Вулин је истакао да припадници МУП-а воде рачуна о достојанству сваког људског бића које се нађе у Србији, али и да они морају водити рачуна о законима и правилима које важе у Републици Србији, јер је закон једнак за све.

- Сматрамо да смо на овај начин побољшали безбедност на овом простору и наравно да ће Министарство унутрашњих послова учинити све да се у Србији поштује закон и да наш свакодневни начин живота ни на који начин не буде поремећен - закључио је Вулин.

Председник Општине Нови Кнежевац др Радован Уверић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину, директору полиције Владимиру Ребићу и свим полицијским службеницима који су извели јутрошњу акцију у општини Нови Кнежевац, у селима Мајдан и Рабе. Уверић је поручио да је оваква акција за ову општину од великог значаја као и да очекује сличну сарадњу, уколико се мигранти буду окупили опет у већем броју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)