ПЕТКОВИЋ СА АМБАСАДОРОМ ФИНСКЕ: "Београд и даље опредељен за дијалог"

Д. З.

26. 11. 2020. у 20:20

ПЕТКОВИЋ СА АМБАСАДОРОМ ФИНСКЕ: Београд и даље опредељен за дијалог

Фото: Д.З.

Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију састао се са амбасадором Републике Финске у Србији Кимом Лахдевиртом.

Том приликом Петковић је како се наводи у саопштењу за јавност Канцеларије за КиМ, Лахдевирта упознао са политичко-безбедносном ситуацијом на Косову и Метохији и положајем српског народа у нашој јужној покрајини, са посебним освртом на низ провокација усмерених против српског становништва, које су се последњих дана десиле у централном делу Косова и Метохије, што показује да је безбедност Срба у покрајини угрожена.

Петковић је, такође, констатовао да Приштина наставља са континуираном праксом противправног забрањивања уласка у покрајину званичницима из Београда, што представља најфлагрантније кршење споразума којима се регулише слобода кретања. Он је оценио да је недопустива последња изјава која је дошла из Приштине, којом се поручује да председнику Србије Александру Вучићу неће бити дозвољен долазак на Косово и Метохију.

- Београд ће и даље бити опредељен за дијалог као једино средство за нормализацију прилика у региону и мирно, политичко решавање свих отворених питања, али ће исто тако наставити одлучно да инсистира на формирању Заједнице српских општина, са свим надлежностима које јој припадају у складу са бриселским договорима, што је обавеза коју Приштина одбија да испуни пуних седам и по година - закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)