СТЕФАНОВИЋ И АМБАСАДОР ШПАНИЈЕ: Независност КиМ против међународног права

Танјуг

23. 11. 2020. у 17:01

СТЕФАНОВИЋ И АМБАСАДОР ШПАНИЈЕ: Независност КиМ против међународног права

Фото: Танјуг

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Шпаније Раулом Бартоломеом Молином, који је истакао став шпанске стране да је једнострано проглашење независности такозваног Косова против међународног права.

Министар Стефановић захвалио је за принципијелан став Краљевине Шпаније по питању непризнавања једнострано проглашене независности такозваног Косова, што представља показатељ доследности у поштовању суверености других држава.

Он је нагласио да Србија снажно подржава територијални интегритет Шпаније и указао на искрено пријатељство наших држава и народа, саопштило је Министарство.

Министар одбране истакао је и значај заједничког учешћа у мултинационалним операцијама, посебно заједничког ангажмана у УН мисији УНИФИЛ у Либану.

Амбасадор Молина је изнео став шпанске стране да је једнострано проглашење независности такозваног Косова против међународног права и да подржава ангажовање УНМИК и КФОР на стабилизацији ситуације на Косову и Метохији, као делу Републике Србије.

Амбасадор је нагласио интерес шпанске стране за даљи развој војно-војне сарадње, кроз заједничко учешће у мултинационалним операцијама и сарадњу у области АБХО, као и успостављање војнотехничке сарадње у областима од заједничког интереса.

Похвалио је професионални однос припадника Војске Србије који се ангажују у оквиру шпанског контингента у Сектору Исток у мисији УНИФИЛ у Либану.

Амбасадор Молина честитао је министру Стефановићу именовање на нову дужност и пожелео успех у даљем раду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)