ЕВО КО ЈЕ ЧАБА ДЕР: Крвава биографија плаћеног убице који је добио налог да убије Вучића

Novosti online

19. 11. 2020. у 17:56

ПЛАЋЕНИ убица Чаба Дер данас је полицији у Будимпешти открио да је добио понуду од две различите криминалне организације с наших простора да убије председника Александра Вучића.

ЕВО КО ЈЕ ЧАБА ДЕР: Крвава биографија плаћеног убице који је добио налог да убије Вучића

Фото: Принтсцреен/Фацебоок

Јавност у Србији је била шокирана бруталном ликвидацијом коју је Дер извео на Бановом брду 2018. године, када је без маске и с осмехом на лицу, пришао Небојши Марковићу у улици Рајка од Расине у Београду и испалио у њега више хитаца.

Такође, подсетимо и да је Небојша убијен грешком пошто га је Чаба Дер заменио за Александра Шарца, који је пре пар недеља рањен у ТЦ Ушће услед чега је нешто касније и преминуо. Иначе, убијени Небојша био је Шарчев зет.

Након тога, мирно се вратио у аутомобил, којим га је саучесник довезао и од тада му се губио сваки траг до синоћ.

Чаба Дер (38) из Чантавира, код Суботице, прво је био ситан лопов, кога су у Казнено поправном заводу Сремска Митровица, преобразили у плаћеног убицу. Он је у Новом Саду, у кафани на Тргу младенаца, пред десетином гостију из пиштоља 2004.године усмртио Бранислава Јелачића, а са лица места побегао бициклом.

Исте ноћи новосадска криминалистичка полиција ухапсила је подстрекивача на убиство – сада покојног Војислава Шкрбића, а пар седмица касније и Чабу Дера.

Приликом убиства Дера је био маскиран, а када је бежао пао је са бицикла и ударио у паркирани аутомобил. Тада су изоловане микрочестице, које су се поклопиле са поцепаним тренеркама, пронађеним код Шкрбића.

Како је тада на конференцији за штампу изјавио Саша Барјактаровић, шеф новосадске криминалистичке полиције, “сјајан оперативан рад експресно је резултирао хапшењем налогодавца и директног извршиоца бруталне ликвидације Јелачића”.

Дер је већ робијао због убиства. Након што је тадашњи Врховни суд Србије два пута укидао пресуде а суђење кретало из почетка, средином априла 2009. године у Окружном суду у Новом Саду трећи пут изречена је пресуда за убиство из 11. маја 2004. године у новосадском ресторану „Марина” у центру града. Чаба Дер из Чантавира, код Суботице, означен као убица Бранислава Јелачића, осуђен је на јединствену казну од 15 година затвора, а Војислав Шкрбић из Каћа, окривљен да је Дера на убиство подстакао, на 11 година.

Деру је одмерено 12 година за убиство Јелачића, а пет за покушај убиства Драгана Војновића, па му је спајањем одмерена петнаестогодишња робија.

Након првог главног претреса Кривично веће Окружног суда у Новом Саду је у октобру 2005. године Чабу Дера осудило на 15 година затвора за убиство Јелачића, као и за покушај убиства Драгана Војновића на обали Дунава. Шкрбић је тада осуђен на 13 година затвора због подстрекавања на Јелачићево убиство из освете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)