ЛЕЧИЋ ТРАЖИ САСТАНАК СА МИНИСТАРКОМ: Одлука о томе ко је лидер Демократске странке можда ће бити донета тек у децембру

Д. М.

12. 11. 2020. у 10:30

ЛЕЧИЋ ТРАЖИ САСТАНАК СА МИНИСТАРКОМ: Одлука о томе ко је лидер Демократске странке можда ће бити донета тек у децембру

Новости

БРАНИСЛАВ Лечић, којег је фракција ДС изабрала за председника ове странке, очекује да до краја недеље буде донета одлука о његовом захтеву да буде уписан као законски заступник демократа.

Уколико се то не деси, тражиће пријем код нове министарке државне управе и локалне самоуправе Марије Обрадовић.

Лечић, за "Новости", додаје и да су Министарству предали сву додатну документацију коју је још тражио претходни министар Бранко Ружић. Међутим, с обзиром на то да је последњи тражени "папир" предат прошлог петка, 6. новембра, од тада, односно од комплетирања документације, заправо почиње да тече законски рок од 30 дана у којем Министарство треба да донесе одлуку. То значи да би Министарство тек почетком децембра могло да "пресече" да ли је председник ДС Лечић или Зоран Лутовац.

- Заиста се надам да се неће толико чекати. Лично мислим да се неће умешати политика, јер је ту законски све чисто - напомиње Лечић.

Он каже да ће, уколико постане законски заступник странке, позвати Лутовца да остане у странци, па да чак оснује и сопствену фракцију унутар партије. Убеђен је и да би оваква, до сада невиђена ситуација у некој партији у Србији, могла да функционише. Међутим, Лутовац засада одбија овакве предлоге, поручујући да Лечић "нема шта да нуди, јер је избрисан из чланства ДС".

- Лутовац се од почетка понаша тако да негира реалност. Прекршио је све живе, и демократске и статутарне ствари, и створио атмосферу која не одговара демократама и нарушава и снагу ДС. Без обзира на све то потрудићу се да имам позитиван приступ - напомиње Лечић.

Како сада ствари стоје, сага око тога ко је председник ДС неће бити завршена ни када Министарство државне управе донесе одлуку. Наиме, Лутовац је већ најавио да ће уколико одлука буде у корист Лечића, поднети жалбу Управном суду, па чак и покренути поступак против одговорних лица у Министарству.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)