ПОЗИТИВНИХ 43 ОДСТО: У Пиротском округу корона се не смирује

В.Ћ.

11. 11. 2020. у 17:00

ПОЗИТИВНИХ 43 ОДСТО: У Пиротском округу корона се не смирује

Фото: В. Ћирић

ОД 56 јучерашњих узорака са подручја Пиротског округа, сумњивих на ковид 19, позитивно је 20.

Пирота је позитивно 5 брисева, из Димитровграда 13 и, из Беле Паланке 2. Данас је у лаборатирију нишког ИЗЈЗ , са подручја Пиротског округа послато 27 узорака, кажу у пиротском ЗЗЈЗ.

- Од 2. до 10.новембра, са подручја округа узоркован је 241 брис, од којих је 105 позитивно, што значи да је проценат заражених 43 одсто. У поређењу са другим таласом епидемије,када је лабораторијски било потврђено 210 случајева, сада у трећем таласу, бележи се нагли пораст број оболелих и то у популацији између 30 и 60 година. Реч је о радно активном становништву, члановима породица, родитељима, деци-саопштава ЗЗЈЗ у Пироту.

Током целе епидемије, зараза је лабораторијски потврђена у 507 случајева, а преминуло је 29 особа. На грудном одељењу пиртоске Опште болнице тренутно се лечи 10 пацијената, а један болесник је из Димитриовграда пребачен у нишки Клинички центар. Епидемиолошка ситуација у Пироту и Димитровграду је неповољна, а у Бабушници и Белој Паланци несигуирна-поручују стручњаци пиротског ЗЗЈЗ и позивају на доследно поштовоање свих превентивних мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)