ЗАХТЕВИ ЗА ПРЕКИД ДИЈАЛОГА СА БЕОГРАДОМ: Влада лажне државе донела одлуку због хапшења ОВК терориста

Д.З.

06. 11. 2020. у 19:47

НА данашњој ванредној седници тзв. косовске Владе поводом последњих дешавања у вези хапшења некадашњих челника “ОВК” одлучено је да се Влада неће мешати у рад правосуђа.

ЗАХТЕВИ ЗА ПРЕКИД ДИЈАЛОГА СА БЕОГРАДОМ: Влада лажне државе донела одлуку због хапшења ОВК терориста

Фото: ЕПА

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је да тзв. влада неће да интервенише и коментарише одлуке правосуђа, укључујући и Специјални суд за злочине припадника бивше "ОВК" нагласивши да се мора поштовати принцип поделе власти.

- Не мешамо се и не коментаришемо одлуке правосуђа, али имамо јасну правну основу како да се понашамо у овој ситуацији да бисмо помогли људима којих се тиче ова ситуација -  рекао је Хоти који се међутим, није сложио да предлозима министара из колиционе Алијансе за будућност Косова, који су захтевали прекид дијалога са Београдом.

И док су поједни министри захтевали да Министарство унутрашњих послова и Министарство одбране предузму активнију улогу како се такви случајеви више не би понављали , мислећи на хапшења бивших припадника “ОВК” и претресања њихових кућа, министар правде Сељим Сељими, из Алијансе за будућност Косова, затражио је прекид дијалога са Београдом, након потврђивања оптужница против Тачија, Краснићија, Весељија и Сељимија који сматра да су поменуте акције “озбиљан ударац за државност Косова и да не смеју седети скрштених руку”.

Исто је затражио и дан раније бивши премијер Рамуш Харадинај,тражећи прекид дијалога са Србијом док се на данашњој (јучерашњој) седници тзв. косовске Владе могла чути спремност за евентуалне инциденте везане за хапшења некадашњих челника “ОВК”.

Иначе, током протекла три дана колико су трајале акције Еулекса и косовске полиције хапшења бивших припадника “ОВК” на Косову и Меотхији било је мирно, али се према наводима добро обавештених извора не искључује могућност евентуалних нереда или чак напада не невећинске заједнице на КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)