ШТА ЉУДИ У ЦРНОЈ ГОРИ ХОЋЕ ОД МЕНЕ? Председник: У региону постоји велика потреба да Србија буде крива за све

Танјуг

31. 10. 2020. у 22:56

ШТА ЉУДИ У ЦРНОЈ ГОРИ ХОЋЕ ОД МЕНЕ? Председник: У региону постоји велика потреба да Србија буде крива за све

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је вечерас за Вијести тв да некад није јасно шта се хоће од њега и од Србије, осим што је извесно да Србија многима у региону не ваља од кад пребрзо јача.

- Шта људи у Црној Гори хоће од Србије ? Не ваља када имамо пристојне односе. Оптужују ме да нисам био осам година у Црној Гори, а да сам био пре три године пуштали би слике и говорили о мојој сарадњи са Ђукановићем, као и да сам против оних који се против њега боре - рекао је српски председник.

- Шта желите? Да подилазимо политичким страстима, било коме ? Мандић, мој дугогодишњи пријатељ, није ушао у нову владу, па да ли би требало да кажем ''нећу да сарађујем са том владом'' ? Наравно да хоћу да сарађујем, јер је то посао председника Србије - подвукао је он.

Указао је да у региону већ дуго, још из времена СФРЈ, постоји велика потреба да Србија буде крива за све, да се говори о српском хегемонизму.

- Замислите да сам рекао оно што је америчка амбасадорка рекла у вези црногорске владе. . . Обесили бисте ме - констатовао је он.

Сустина је у томе, подвукао је, да је Србија добра само када је слаба, одлична је била када је плата била 320 евра, и била по томе пета у региону.

Србија је, како је указао, данас претекла Црну Гору и има мањи јавни дуг, много боље економске перформансе и напредује брже од осталих, па је онда важно ударати по њој.

- Пребрзо Србија снажи, много је снажнија, успешнија и једина ствар коју нећу да дозволим је да неко удара по њој због тога - закључио је он.

Он је такође рекао да је лаж да је оптужница против Милана Кнежевића и Андрије Мандића у случају државног удара подигнута захваљујући доказима које је наводно дала српска служба.

- У нашим извештајима нигде не постоје Мандић и Кнежевић, већ постоје други страни фактори...Њих двојице није било у тим извештајима, али је било других лица из Србије и странаца", казао је он у интервјуу за телевизију" Вијести" упитан за тврдње да је био у добрим односима са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, којем је помогао да подигне оптужницу против Мандића и Кнежевића.

Није његово, истиче, да се бави успутним стварима и трачевима, да би заголицао јавност, већ се бави озбиљним послом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)

Ivana

01.11.2020. 01:09

Crna Gora i Srbija moraju da budu jedna država, jer je to jedan isti narod.Srbija i Crna Gora su ostali bez Amfilohija jedini koji je uspeo da spoji narod, ali je Vučić Svestan da je sada to na njemu, sa Krivokapićem će izgraditi bratske odnose kao i sa mnogim ljudima u Vladi Crne Gore.

Dragan

01.11.2020. 02:47

Dostojanstvena odluka našeg predsednika Vučića a u ovako teškim trenucima za SPC i srpski narod iziskuju ljudskost i poštovanje velikog pokojnika pa sve razmirice treba ostaviti po strani i biti čovek. Neka je večna slava i čast velikom "Đedi".

Cica

01.11.2020. 09:42

Vucic je otisao da izrazi zaljenje zbog gubitka jedne ljudske velicine i oduzi mu se na taj nacin za sve sto je ucinio za svoj narod. Imali su isti cilj a to je sloga naseg naroda. Nemojte da pretvarate taj ljudski cin u politicko blacenje.