ВУЧИЋ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Амфилохије је знао са каквим се проблемима сусрећем, са Кривокапићем ћу сарађивати - народ га је изабрао

Новости онлине

31. 10. 2020. у 22:04

ВУЧИЋ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ: Амфилохије је знао са каквим се проблемима сусрећем, са Кривокапићем ћу сарађивати - народ га је изабрао

Фото: Принтсцреен

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује вечерас у студију ТВ Вијести у Подгорици.

Председник је рекао да је дошао у Црну Гору због сахране митрополита, као председник Србије, да би указао поштовање према њему и да каже колико му је жао што нас је напустио у историјском тренутку "у ком би његова мудрост и знање били итекако потребни".

- Изражавам саучешће због смрти митрополита Амфилохија. Био је значајна личност. Велика личност - рекао је председник на почетку гостовања.

Додао је да је његов последњи сусрет са митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем био одличан.

- Приликом наших сусрета рекао ми је да разуме са каквим проблемима се сусрећем као председник Србије, и ја сам желео да покажем поштовање таквом човеку и да му одам признање.

Председник Вучић је негирао да се мешао у црногорске изборе, рекавши да он није америчка амбасада.

- А сарађиваћу са Кривокапићем, пошто је то избор народа Црне Горе, и ја ћу то поштовати - рекао је Вучић, а затим одговорио да ли има амбиције да контролише председника владе Црне Горе:

- Немам никакве амбиције. Не желим да контролишем ни Кривокапића, ни Мандића, ни Кнежевића - рекао је Вучић.

Он је рекао да о Здравку Кривокапићу не може да каже ниједну лошу реч.

-  Увек ћу му пружити руку. А он ако мисли да Мило Ђукановић има везе са Београдом на води нека настави да чита тај Бркићев таблоид.

Вучић је објаснио да је посетио породичну кућу Андрије Мандића и да се није сагласио са лидерима Демократског фронта.

- Кратко смо се видели... Рекли су ми да су пристали на експертску владу. Мене уопште не слушају, ја се са тим не бих сагласио. Никада се не бих сагласио са мањинском подршком влади - тврди Вучић.

Вучић је проговорио и о афери државни удар, рекавши да у извештајима српских служби нису помињани ни Мандић ни Кнежевић.

- То је још једна од ноторних лажи које су смишљали. Као што су лажи да сам организовао литије да би тобоже јачао своју позицију у Црној Гори - рекао је Вучић, и покушао да објасни грађанима са каквим се ударима суочавао из Црне Горе:

- У време када сам био у опозицији, уложили су 100 милиона евра против мене. Купили су телевизије и новине - рекао је Вучић.

На водитељево питање зашто Србија неће да изручи Светозара Маровића, он је рекао да то морају да питају званичне институције.

- Немам никакав политички договор. Ми имамо већи проблем од Маровића, а то су криминалне банде којих морамо да се решимо. То су наши кључни проблеми. Постараћу се да детаљнији одговор о Маровићу добијете писаним путем - рекао је председник.

Председник је рекао да води рачуна о интересима српског народа, и да поштује независност сваке земље у којој живе Срби.

- Мој циљ је да Србија буде јача, али да и све земље у региону буду јаке. Зато пружам руку за добру сарадњу. Нисам ни бизнисмен, ни милионер. Ја нисам опљачкао Србију, мене интересује будућност моје земље. И то ми полази за руком, срећан сам што Србија побеђује - рекао Вучић, и објаснио да је поносан што је председник Србије.

- Имамо обавезу да се питамо о опстанку нашег народа где год да су. Ето толико о српској хегемонији. Нећемо ништа туђе, ништа што припада грађанима Црне Горе, само хоћемо да помогнемо и очувамо наш народ где год да је. да очувамо наше писмо и језик.

Вучић је нагласио да је Србија данас претекла Црну Гору по просечној плати и да има мањи јавни дуг од Црне Горе.

- Ја са поносом дајем значајан новац српским организацијама у Црној Гори због очувања писма и српског језика, али помажем и Црногорцима - рекао је Вучић, и подсетио да је у Малом Иђошу увео црногорску мањинску странку у локалну власт.

Он је најавио и отварање фабрика на северу Црне Горе и запошљавање на стотине људи у већим градовима као што су Бијело Поље и Беране.

Водитељ је на крају питао да ли ће се обратити на сахрани Амфилохију, на шта је Вучић рекао да не зна, али да ће говорити као председник Србије ако се то деси.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Teodora

01.11.2020. 06:12

Vucic je jos jednom pokazao da ce uvek biti uz svoj narod pa i u ovako teskim trenucima. Ova poseta Srbima u CG i odlazak na sahranu mitropolita Amfilohija dokaz su da Srbija nikada nece ostaviti svoj narod ma gde da se nalazi

iz glave

01.11.2020. 16:48

ЦГци најважније у овом интервју нису чули - да Србија жели да отвара радна места на северу ЦГ и да ће свој део аутопута завршити много пре ЦГ.