ТУГУЈЕ И СРПСКА ВОЈВОДИНА: Мировић и Вучевић се опростили од Амфилохија

Ј.С.

30. 10. 2020. у 17:51

ТУГУЈЕ И СРПСКА ВОЈВОДИНА: Мировић и Вучевић се опростили од Амфилохија

Фото: Град Нови Сад

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић упутио је саучешће поводом упокојења митрополита Амфилохија.

- Са великом тугом примио сам вест о смрти високопреосвећеног митрополита Амфилохија.Био је учитељ, духовни отац и узор не само верницима Митрополије црногорско-приморске већ и свим православним хришћанима и народу у целини.Памтићу га и као надлежног архијереја у родном крају и вечном почивалишту мојих родитеља, радом и упорном да нас окупи и ободри, подучи и саветује - поручио је Мировић.

Нагласио је председник Покрајинске владе и да данас тугује и српска Војводина, где је као као епископ банатски Амфилохије оставио велики траг и белег.

-У име Покрајинске владе Војводине изражавам саучешће патријарху, епископима, свештенству и монаштву и целом српском народу - порука јеИгора Мировића.

Вучевић: Молимо се да Господ упокоји Његову душу тамо где праведници почивају

"Његовој светости партијру српском господину Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и верницима Српске православне цркве, у име мојих сарадника и у своје име, упућујем изразе најдубљег саучешћа поводом упокојења архиепископа цетињског, митрополита црногорско-приморског и егзарха светога трона пећког Амфилохија.

Изражавамо искрено саучешће и молимо се да Господ упокоји Његову душу тамо где праведници почивају", написао је градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)