МИРОВИЋ ЗОВЕ НА ЗАЈЕДНИШТВО: Посланици Скупштине Војводине, са 110 гласова за, подржали новог-старог премијера и његов тим

Ј. СИМИЋ

29. 10. 2020. у 21:31

МИРОВИЋ ЗОВЕ НА ЗАЈЕДНИШТВО: Посланици Скупштине Војводине,  са 110 гласова за,  подржали новог-старог премијера и његов тим

Најављен рад на многим важним пројектима / Фото Н. Карлић

ЗАЈЕДНИШТВО је реч којом је Игор Мировић у четвртак, пред новим сазивом Скупштине Војводине, описао састав, али и начин рада Покрајинске владе на чијем је челу, а коју чине представници коалиције СНС, СВМ, СПС, ПС и СДПС.

Мировића и његову владу подржало је 110 посланика, док су њих 10 из редова опозиционих странака СРС, ДСС, Војвођански фронт и ПОКС били против.

- Заједништво је први принцип нашег будућег рада, а други ће бити окупљање око пројеката у привреди, пољопривреди здравству, инфраструктури, култури и свим другим областима јер грађани траже конкретне резултате - нагласио је Мировић, кога је за мандатара, други пут заредом, предложио председник покрајинског парламента Иштван Пастор.

Нова Покрајинска влада има девет представника СНС и по једног из СВМ, СПС, ПС и СДПС. Четири потпредседничка места Мировић је поверио: проф. др Зорану Гојковићу (СНС) који ће уједно наставити да води секретаријат здравства, Владимиру Галићу (СНС) који остаје и секретар урбанизма и заштите животне средине, Жолту Сакалошу (СВМ) који ће од Михаља Њилаша преузети секретаријат за образовање и Бранку Ћурчићу (СПС) чија функција је без портфеља.

На челу осталих секретаријата су: Александар Софић (СНС) - регионални развој, међурегионална сарадња и локална самоуправа, Предраг Вулетић (ПС) - социјална политика, демографија и равноправност полова, Огњен Бјелић (СНС) енергетика, грађевинарство и саобраћај. Зоран Милошевић (СНС) је секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, Чедомир Божић (СНС), иначе председник Општине Жабаљ, водиће ресор пољопривреде, Ненад Иванишевић (СДПС) - биће на челу Секретаријата за привреду и туризам, а Дане Баста (СНС) на месту секретара за спорт и омладину наследио је прослављеног одбојкаша Владимира Батеза.

Две даме које су биле у саставу претходне владе, и у новом мандату водиће исте ресоре - Драгана Милошевић (СНС) Секретаријат за културу, информисање и верске заједнице, а Смиљка Јовановић (СНС) Секретаријат за финансије.

ПАСТОР НЕ ЖЕЛИ ПРЕВРЕМЕНЕ ИЗБОРЕ

УПИТАН да ли за годину и по, уз превремене републичке изборе, очекује да се опет гласа и у Војводини, председник Скупштине АПВ и лидер СВМ Иштван Пастор, рекао је да је његова жеља да у Војводини не буде превремених избора "јер то у последње три деценије није овде била пракса":

- Моја је жеља да нам мандати трају до 2024. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)