БУГАРИ БЕСНИ ЗБОГ СРПСКОГ ОРУЖЈА: Атлантски савет тражи обустављање испорука, сметају им тенкови и панцири

Новости онлине

29. 10. 2020. у 19:40

БУГАРИ БЕСНИ ЗБОГ СРПСКОГ ОРУЖЈА: Атлантски савет тражи обустављање испорука, сметају им тенкови и панцири

Фото: ЕПА

РУСИЈА поново користи бугарски ваздушни простор за испоруке оружја Србији, саопштио је Бугарски Атлантски савет, нагласивши да таква пракса треба да престане.

Организација је претпоставила да су се тенкови Т-72 могли транспортовати авионом „Иљушин“ ИЛ-76ТД, који је одлетео са аеродрома Батајница у Анапу.

- Да овај лет није случајно повезан са руском војном испоруком тенкова Т-72 Београду? Медији пишу о испорукама, извештавају да тенкови слећу у Србију, али не прецизирају која је њихова рута. Према нашој истрази то се изводи преко територије Бугарске! - речено је у Атлантском савету.

У Атлантском савету су напоменули да су већ критиковали доставу оружја Србији преко Бугарске, када је била испорука система за противваздушну одбрану „Панцир С1“ и позвали да се таква пракса више не понови.

- Зашто бугарска влада поново то допушта? Шта представља Бугарска, руски коридор на Балкану? - изјавили су у Атлантском савету.

Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов је у фебруару изјавио да земља нема основа да Русији забрани летове. Забрана би могла да изазове дипломатски скандал и реакцију Русије и Србије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Dragan Nis

29.10.2020. 19:57

Siguran sam da niko u Srbiji ne misli da to oružje, te tenkove, upotrebi protoiv Bugarske. Isto tako sam siguran da Bugari i ne pomišlja da bi Srbija to oružje mogla da upotrebi protiv njih. Tako, Bugari, Srbi, opušteno i pozdrav.