ЗАКОН О ВРЕДНОСТИМА ОВК ОПЕТ ОБОРЕН: Контроверзни декрет није прошао гласање у скупштини лажне државе

Д. З.

29. 10. 2020. у 18:13

ЗАКОН О ВРЕДНОСТИМА ОВК ОПЕТ ОБОРЕН: Контроверзни декрет није прошао гласање у скупштини лажне државе

Фото: Фејсбук

На данашњој седници Скупштине тзв. Косова није изгласан Нацрт закона којим се дефинишу “вредности “ тзв Ослободилачке војске Косова.

Овај закон којим се велича “борба ОВК” није усвојен јер приликом гласања у седници није било кворума а од 120 посланика колико их броји тзв. косовска Скупштина у сали је био само 31 посланик.

Иначе, овај нацрт закона нашао се на дневном реду тзв. косовске Скупштине по осми пута али ни сада није изгаласан. Осим величања “вредности ОВК “ односно тврдњи да је “оружана борба народа (тзв.) Косова на челу са ОВК била у циљу ослобађања (тзв.) Косова” предвиђеним нацртом закона предвиђене су обавезе грађана и службеника у смислу “поштовања закона” док су у супротном предвиђене бројне законске санкције.

Поступак за усвајање овог закона покренут је у косовској Скупштини још 2018. године а осим бројних критика Српске листе , однсоно представника Срба укосовским институцијама, предлог закона наишао је и на критике међународне заједнице пре свих амбасаде САД на тзв. Косову, Немачке, Швајцарске, Канцеларије ЕУ али и мисије ОЕБС који сматрају да се таквим законом крше права грађана и ускраћује слобода говора.

Иначе, осим овог нацрта закона на овој седници због недостатка кворума нису усвојене ни друге тачке дневног реда везане за поједине међунаордне споразуме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)