МАС О ДИЈАЛОГУ: За Београд и Приштину не постоји алтернатива осим разговора

Танјуг

28. 10. 2020. у 19:15

МАС О ДИЈАЛОГУ: За Београд и Приштину не постоји алтернатива осим разговора

Фото АП

НЕМАЧКИ министар спољних послова Хајко Мас изјавио је данас да за Београд и Приштину не постоји алтернатива осим дијалога и свеобухватног споразума, као и да је за постизање тога потребно снажно политичко вођство.

"Ово се посебно односи на Косово и Србију. Решење касни. Тако да сам веома захвалан што је Мирослав Лајчак наставио дијалог посредством ЕУ у јулу. У потпуности се слажем са његовим гледиштем да не постоји алтернатива свеобухватном, одрживом и обавезујућем споразуму", рекао је Мас током разговора са представницима земаља Западног Балкана.

Он је изразио уверене да ће лидери у Београду и Приштини то и доказати конструктивним ангажовањем и додао да што пре почне, то ће бити боље за стабилност у целом региону, преноси приштинска Газета експрес.

Говорећи о ситуацији у Босни и Херцеговини, Мас је рекао да у Европској унији нема места за државе које негирају ратне злочине и уздижу ратне злочинце.

"Ове године се обележава 25 година Дејтонског мировног споразума. Али ипак, то је и данас политички подељена земља по етничким линијама. У земљи која жели да се придружи ЕУ, једноставно нема места за прокламовање националистичке природе, за порицање ратних злочина или величање ратних злочинаца", рекао је Мас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)