ЂОРЂЕВИЋ БИ У АМБАСАДОРЕ: Будући планови бивших министара

В. Н.

27. 10. 2020. у 22:00

ЂОРЂЕВИЋ БИ У АМБАСАДОРЕ: Будући планови бивших министара

Танјуг

ОД девет одлазећих министара, који су остали без фотеље у Немањиној 11, засада ће само социјалисти Александар Антић и Славица Ђукић Дејановић наставити ангажман на некој од јавних функција.

Тако ће Антић на чело "Коридора Србије", а Славица Ђукић Дејановић у парламент, као специјални саветник председника Народне скупштине Ивице Дачића.

Зоран Ђорђевић, бивши министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, како сазнајемо, радо би да каријеру настави у дипломатији. Спекулише се да би могао да спакује кофере пут неке од држава у ширем окружењу или у Латинској Америци.

Досадашњи министар трговине, туризма и телекомуникација и лидер СДПС Расим Љајић има разрађен политички план за наредни период, али он не подразумева учешће у извршној власти. Он ће се посветити јачању странке, како би се припремила за предстојеће београдске, председничке и ванредне парламентарне изборе, а кампања, каже, почиње већ 15. новембра.

С друге стране, досадашња министарка правде Нела Кубуровић тренутно је на породиљском боловању и жели да се и у наредним месецима максимално посвети својој кћерки Маши.

Бивши министар за заштиту животне средине Горан Триван остаће у овој области. Планира да оснује невладину организацију која ће се бавити екологијом.

Министар привреде Горан Кнежевић је рекао да му је након здравствених проблема потребан одмор, као и да не очекује повратак у извршну власт, већ на неку мирнију дужност.

Младен Шарчевић каже, за "Новости", да је на функцију министра просвете дошао из сектора образовања и да се у њега и враћа:

- Бићу ангажован у Образовном систему "Руђер Бошковић", али имам и друге веома занимљиве пројекте у плану, о којима је рано говорити. Свакако, цео живот сам у школству и тиме ћу наставити да се бавим.

Владан Вукосављевић, бивши министар културе, најпре намерава да оде на "дужи, заслужени одмор":

- Провешћу га у Београду. А о плановима, другом приликом - рекао је кратко за "Новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)