ПЕТКОВИЋ СА ШЕФОМ МИСИЈЕ ОЕБСА: Директор канцеларије за Косово и Метохију са Бартуом о политичкој-безбедосној ситуацији

Д.З.

26. 10. 2020. у 18:57

ПЕТКОВИЋ СА ШЕФОМ МИСИЈЕ ОЕБСА: Директор канцеларије за Косово и Метохију са Бартуом о политичкој-безбедосној ситуацији

Фото: Д.З.

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се са шефом Мисије ОЕБС на Косову и Метохији Јаном Братуом.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију, саговорници су размотрили политичко - безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, посебно се осврнувши на проблеме српског народа у нашој јужној покрајини.

- На састанку је било речи о серији инцидената у српским срединама у протеклих месец дана, а Петковић је истакао да међународне организације и институције на терену имају важан задатак да створе друштвену атмосферу у којој напади на Србе и друге неалбанце неће бити толерисани -истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ и додаје да је Петковић оценио да ОЕБС на Косову и Метохији има значајну улогу у успостављању владавине закона и безбедног окружења за све грађане и изразио очекивање да ће наставити да делује у складу са тиме. Иначе,директор Канцеларије за Косово и Метохију је Братуа информисао и о току дијалога Београда и Приштине, констатујући да је неиспуњавање обавезе формирања Заједнице српских општина велика препрека и изазов у процесу нормализације односа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)