НАСТАВАК ЗАСЕДАЊА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ: Пред посланицима расправа о амандманима на Предлог закона о министарствима

Новости онлајн/С. С. Р.

26. 10. 2020. у 09:00

НАСТАВАК ЗАСЕДАЊА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ: Пред посланицима расправа о амандманима на Предлог закона о министарствима

Фото Н. Фифић

ПОЛСАНИЦИ Скупштине Србије расправљаће данас о амандманима на Предлог закона о министарствима, после чега ће гласати, а требало би да мандатарка за састав Владе Србије Ана Брнабић у среду, 28.октобра, представи свој кабинет и експозе посланицима.

Подршку закону најавили су посланици владајуће већине, а за тај закон, како су навели у начелној расправи, неће гласати парламентарци из Уједињене долине-СДА Саднжака и самостални посланик Владан Глишић.

После седнице Председништва СНС-а познат је предлог готово целог састава владе, изузев потпредседника, министра просвете и министра без портфеља. Министра просвете предложиће СПС, чији ће кадар водити тај ресор.

Медији су пренели да ће потпредседници нове владе бити Бранислав Недимовић, Зорана Михајловић, Маја Гојковић, Небојша Стефановић и Бранко Ружић.

Од укупног броја чланова владе, којих ће бити 23, чак 11 су жене, и око 50 одсто је нових министара.

Председник СНС-а и Србије Александар Вучић рекао је у недељу да СНС, али и он лично, од владе тражи да се енергичније него икад држава, тиме и влада, супротстави организованом криминалу и корупцији, да српска економија напредује огромном брзином, да Србија сачува самосталност и независност и да остане на европском путу.

Посланици СНС-а су у скупштини поручили да ће Влада Србије имати подршку у реализацији тих циљева.

Расправа о амандманима

Парламент данас расправља о амандманима на Закон о министарствима, а поднето их је 11. Представници опозиције из клуба Албанаца и СДА поднели су девет, један је Владин, а један предлог одбора. Очекује се да гласање буде после подне, док ће Скупштина нову Владу бирати у среду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)